جوجه کشی شترمرغ

جوجه کشی شترمرغ | دستگاه جوجه کشی شترمرغ

برای ازدیاد نسل در بین شترمرغ ها نیاز به جوجه کشی صحیح با درصد هچ بالا می باشد. جوجه کشی شترمرغ کلا به دو روش انجام می گیرد که با جوجه کشی مطمئن می توان تولید جوجه از تخم نطفه دار شترمرغ را انجام گیرد.

پرورش و جوجه کشی شتر مرغ نیاز به تجربه و مهارت زیادی دارد و کاری سخت و زمان بری است که هم به روش طبیعی و هم به وسیله ی دستگاه برای جوجه کشی از شترمرغ اقدام می کنند.در منطقه ای در کشور آلمان در تابستانی پر باران و هوای بدی که سرشار از باران و رعد و برق وجود دارد ، جوجه کشی به صورت طبیعی انجام می شود. یک مزرعه دار پی برد که شتر مرغ نر با اشتیاق تمام شتر مرغ ماده را وارد جفت گیری و تخم گذاری می کند. شتر مرغ نر اقدام به ساختن لانه کرده و موفق می شود شتر مرغ ماده را وادار به تخم گذاری کند.

روش های جوجه کشی شتر مرغ

  1. جوجه کشی طبیعی
  2. جوجه کشی مصنوعی

در جوجه کشی طبیعی شترمرغ ها به مدت ۶ هفته بر روی تخم نطفه دار ها می خوابند که پس از این مدت جوجه ها از تخم خارج می شوند و معمولا شترمرغ های نر و ماده این عمل را به نوبت انجام می دهند.اجازه دادن به شترمرغ برای نشستن بر روی تخم بیش از ۴۲ روز می تواند باعث ایجاد فشار بر روی پرنده شده اند را ضعیف سازد.

در این روش تعداد تخم گذاشته شده به شدت کاهش می یابد و برای تولیدکنندگان تجاری مقرون به صرفه نمی باشد. جوجه های به دنیا آمده از طریق طبیعی معمولا سرزنده تر هستند.

جوجه کشی طبیعی شترمرغ

جوجه کشی شترمرغ به صورت طبیعی آسان و ساده است اما بهره وری اقتصادی و سودآوری کافی ندارد. به دلیل اینکه شترمرغ در هنگام خوابیدن روی تخم دیگر تخم گذاری را متوقف می کند.

در این روش برای نگهداری از جوجه ها یک مولد ( دایه ) در نظر میگیرند. بهتر است که حیوانی آرام و اهلی برای این کار انتخاب شود که کاملا بالغ بوده و تجربه تولید مثل نیز داشته باشد.

یک مولد خوب می تواند علاوه بر جوجه های خودش که ۱۵ الی ۲۰ عدد تقریبی آن است، تا ۲۰ تای دیگر نیز محافظت و مراقبت کند. این مسئله در فصول سرد سال بسیار مورد اهمیت است.

جهت خرید دستگاه جوجه کشی شترمرغ باید به اندازه تخم ها و سبد دستگاه توجه کنید ، در حال حاضر اکثر دستگاه های اتوماتیک و دیجیتال قابلیت جوجه کشی شترمرغ را دارند .

برای مشاوره رایگان خرید تجهیزات و دستگاه می توانید با دی کیو شاپ تماس بگیرید.

جوجه کشی شترمرغ

جوجه کشی مصنوعی شتر مرغ ( روش مصنوعی )

تخم ها بعد از بیرون آمدن باید سریعا جمع آوری شوند تا از هر آسیبی مانند نور آفتاب و یا هیس شدن در امان بمانند. اگر تخمی در معرض این آسیب ها قرار بگیرند تحت هیچ شرایطی نمی توان کیفیت آنها را عوض کرد. به همین دلیل هرچه کیفیت تخم بالا باشد جوجه ی سالم تری متولد می شود.

زمانی که تخم گذارده می شود جنین در حالت سلولی و تحت استراحت کامل می باشد. استراحت در حرارت ۲۰ – ۲۱ تمام می شود و این امکان وجود دارد که تخم ها به فاصله ی چند روز جمع شوند و همگی با هم در یک زمان در دستگاه جوجه کشی قرار داده شوند.

تخم هایی که جمع آوری شده اند را هر روز باید ۲ مرتبه تکون داد تا از چسبندگی جنین جلوگیری شود. طول زمان برای نگهداری تخم ها ۳ روز است که این زمان باید از ۱۰ روز بگذرد. تخم هایی که بعد از ۱۵ روز نگهداری شده اند بیشتر از ۴۵% آنها جوجه متولد نمی شود.

به علاوه تخم هایی که حرکت داده شده اند را نیز ۲۴ ساعت تمام استراحت دهید. دمای بدن جوجه هایی که از تخم خارج می شوند ۳۶ درجه سانتی گراد می باشد که بعدا به ۱۵ درجه کاهش می یابد. می توان قبل از ورود تخم ها به دستگاه اختلاف دما را از بین برد و چند ساعت قبل از ورود تخم ها به دستگاه محیط را تا ۲۰ الی ۲۱ درجه گرم کرد.

پرورش و جوجه کشی شتر مرغ

شرایط جوجه آوری شتر مرغ به روش مصنوعی

زمان بیرون آمدن جوجه ها از تخم ۴۲ روز می باشد و تخم ها در دستگاه باید در زاویه ی ۴۵ درجه به سمت راست قرار گیرند و هر روز چند بار بچرخند. همانطور که گفته شد درون دستگاه باید ۲۴ درجه سانتی گراد باشد که به هنگام خارج شدن جوجه ها باید حرارت به ۳۵ درجه نیز برسد. رطوبت هوا نیز می بایست ۲۵ درصد و زمانی که خارج می شوند در محدوده ی ۵۰ درصد باشد.

خارج شدن از تخم بسیار دشوار است . همانطور که گفته ایم شتر مرغ نر بسیار در فرایند بیرون آمدن جوجه هایشان نقش دارد. زمان بیرون آمدن جوجه از تخم بین ۴۲تا۳۹ روز است که اکثر جوجه ها همان روز ۴۲ از تخم خارج می شوند. هنگام بیرون آمدن جوجه از تخم چند مرحله ی مختلف باید طی شود، مرحله ی اول فرستادن جنین به اتاقک هوا می باشد که روز دوم انجام می گیرد و در روز ۳۹ تا ۴۰ در مرحله ی آخر قرار می گیرد.

در این مدت ریه ها تنفس می کنند و دی اکسید کربن در تخم ها بالا می رود و جوجه پوسته ی درونی تخم را سوراخ کرده و نوکش را درون اتاقک هوا فرو می کند. سپس جوجه ۲۴ ساعت وقت دارد تا اکسیژن بگیرد و در این زمان باید درون پوسته را سوراخ کند که در غیر اینصورت تخم خفه می شود.

تاریخچه جوجه کشی مصنوعی شتر مرغ

تاریخچه جوجه کشی مصنوعی شترمرغ برای رسیدن به اهداف اقتصادی از زمان آقای آرتورداگلاس در افریقای جنوبی در سال ۱۸۶۷ آغاز شد که برای اولین بار دستگاه جوجه کشی را روانه بازار مصرف کردند. استفاده از دستگاه جوجه کشی دارای فواید زیادی می باشد:

  • با این روش تولید جوجه درآوری در شترمرغ افزایش می یابد بطوری که در فصل تخمگذاری هر شترمرغ ماده بسته به نژاد و ژنتیک انفرادی و شرایط پرورش، ۴۰ تا ۸۰ عدد تخم می گذارد.
  • در جوجه کشی مصنوعی امکان تولید جوجه های هم سن فراهم می شود. مدیریت جوجه های هم سن شترمرغ از نظر تغذیه و بهداشت بسیار با اهمیت می باشد و فروش و بازاریابی آنها نیز بهتر انجام می شود.
  • کنترل بیماریها و مراقبت از جوجه ها از بدو تولد و امکان فراهم ساختن شرایط محیطی که بتوان درصد ماندگاری جوجه ها را افزایش داد مقدور می باشد.

نکات مهم و مراحل جوجه آوری مصنوعی

بطورکلی در جوجه کشی مصنوعی از تخم شترمرغ ها می بایست موارد زیر را مورد توجه قرار داد:

  • جمع آوری و حمل و نقل صحیح و بهداشتی تخم ها
  • تمیز کردن تخم ها
  • ضدعفونی کردن
  • کاهش حرارت تخم ها ( در صورت بالا بودن دمای محیط )
  • نگهداری و ذخیره کردن تخم ها
  • چرخش تخم ها در زمان ذخیره سازی
  • افزایش حرارت تخم ها
  • شرایط انکوباسیون و تفریخ

مدت زمان جوجه کشی شترمرغ در دستگاه بر اساس نژاد متغیر می باشد که از ۴۲ روز تا ۴۸ روز بطول می انجامند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.