خواص گوشت کبک

گوشت کبک دودی

با افزایش آگاهی مردم نسبت به انواع گوشت پرندگان، تقاضا نیز بیشتر شده است. در این بین کبک یکی از پرندگانی می‌باشد که گوشت آن خواص زیادی دارد. اما سوالی که بسیاری از افراد می‌پرسند این است که گوشت کبک چه خواصی دارد؟ پروتئین های حیوانی مانند گوشت دام و طیور به دلیل داشتن مقادیر بالای عناصر کلسیم و فسفر، ویتامین های B کمپلکس، اسیدهای آمینه ضروری متیونین و لیزین و تعادل مناسب اسیدهای آمینه ضروری در مقایسه با منابع پروتئین گیاهی مانند سویا، ذرت و… ارزش بیولوژیکی بالاتری دارند.

حال گوشت این پرنده نه تنها مضرات گوشت قرمز دام های بزرگ را که روزانه از سوی متخصصان پزشکی گوشزد می‌شوند ندارد، بلکه توانسته نیازهای مردم به تنوع گوشت سفید در بازار را برآورده کند. حتی به لحاظ طعم و مزه هم به بسیاری از گوشت های سفید همچون مرغ، بلدرچین و… ارجحیت دارد.مزه گوشت کبک بسیار لذیذ بوده و امروزه برخی افراد آن را جایگزین گوشت دیگر طیور کرده‌اند. به دلیل تقاضای روزافزون و آشنایی بیشتر مردم با این ماده غذایی، پرورش کبک نیز رونق خوبی پیدا کرده است.

چرا باید گوشت کبک مصرف کنیم؟

اصولا غذاهای خوشمزه و خوش طعم، به راحتی در منوی خانوار ها جای می‌گیرند. همانطور که گفته شد، مزه گوشت کبک بسیار خوب و پرطرفدار است. گوست این پرنده چربی پایین و در مقابل پروتئین بالایی دارد. این ماده غذایی علاوه بر این که معده را آزار نمی‌دهد، به راحتی نیز هضم می‌شود.

طبع و مزاج گوشت کبک گرم بوده و دارای ارزش غذایی بسیار زیادی می‌باشد. کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و فسفر چند نمونه از مواد مفیدی هستند که در این ماده یافت می‌شوند. از آنجایی که این گوشت دارای خواص زیادی می‌باشد، برای سلامت بدن و جسم ما نیز مفید است. در ادامه ویژگی ها و خواص گوشت کبک را شرح می‌دهیم.

ویژگی های گوشت کبک

بهبود و درمان مشکلات عصبی

متخصصان برای اینکه افرادی با مشکلات عصبی را درمان کنند، به غیر از داروها، از برنامه های غذایی نیز استفاده می‌کنند. از همین رو یکی از خاصیت های گوشت کبک، بهبود اینگونه بیماری ها و مشکلات است. به همین دلیل از طرف دکتر ها و متخصصان بسیار بر مصرف آن تاکید می‌شود. استفاده مدام از این ماده غذایی می‌تواند سبب مقاومت در مقابل فشار های عصبی شود.

پیشگیری از عوارض قلبی

میزان پایین چربی که در این گوشت وجود دارد، یکی از عوامل مهم در پیشگیری از عوارض قلبی و عروقی است. جایگزینی این گوشت در برنامه غذایی بسیار مفید می‌باشد. زیرا برای دارای کلسترول پایینی بوده و برای سلامت قبل نیز بسیار خوب است. این گوشت به دلیل مقدار مناسبی از پتاسیم برای افراد با فشار خون بالا نیز به راحتی قابل مصرف می باشد.

برطرف نمودن ضعف عمومی بدن و درد مفاصل

بسیاری از ورزشکاران از این ماده غذایی برای افزایش استقامت و تقویت نیروی جسمانی خود استفاده می‌کنند. علاوه بر این، از دیگر خصوصیات گوشت کبک می‌توان به تقویت قوای جنسی اشاره کرد. همچنین می‌تواند در کاهش دوره نقاهت بیماری ها نیز به افراد کمک کند.

تقویت حافظه

علاوه بر تمامی ویژگی های گفته شده، بهتر است به این نکته نیز توجه کنید که گوشت این پرنده می‌تواند موجب بهبود و تقویت حافظه شود. بنابراین اگر به دنبال تقویت و افزایش فعالیت حافظه خود هستید، بهتر است گوشت کبک را جایگزین گوشت دیگر پرندگان در برنامه غذایی خود کنید.

جلوگیری از پوکی استخوان

با مصرف گوشت این پرنده می‌توانید از پوکی استخوان جلوگیری کرده و بدن خود را مقاوم و کمک زیادی به بافت های استخوانی خود کنید. پس اگر به دنبال این هدف هستید تنها کافیست تا مصرف گوشت مرغ را کنار گذاشته و این ماده غذایی را به خوراک خود اضافه کنید.

خاصیت گوشت کبک پرورشی

بهبود قدرت بینایی

بهبود و تقویت بینایی نیز از دیگر خواص گوشت کبک است که سبب افزایش روزافزون محبوبیت آن در بین مردم می‌شود. با مصرف این گوشت به راحتی می‌توان از بسیاری بیماری ها و مشکلات جلوگیری کرده و خود را مقاوم سازید.

خواص گوشت کبک پرورشی

برخلاف تصور بسیاری افراد، خواص گوشت کبک پرورشی کمتر از نوع وحشی آن نمی‌باشد. زیرا همان طور که اشاره شد در تغذیه این پرنده، از مواد کاملا طبیعی استفاده می‌شود بنابراین گوشت حاصل، طعم و بوی طبیعی خود را حفظ می‌کند. وجود مقدار زیادی از مواد معدنی در گوشت این پرنده نشان دهنده ارزش حیاتی آن است. مقدار پتاسیم این گوشت زیاد است و کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و گوگرد موجود در آن نیز می‌تواند نیاز بدن را تامین کند.

کانی های موجود در این گوشت به خوبی جذب بدن شده و به همین جهت زمینه تامین مواد مورد نیاز بدن را در دسترس سلول قرار می‌دهد. لازم به توضیح است که علاوه بر گوشت، مغز سر، جگر خام، زهره، بیضه و… این پرنده در درمان بیماری هایی همچون یرقان، صرع، تقویت چشم و حافظه، لاغری و… نیز مفید است.

سوالات متداول
  • آیا گوشت کبک سالم و بی ضرر است؟
    این پرنده دارای گوشت لذیذ و خوش طعم بوده که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. گوشت کبک در طبع سنتی بعنوان گوشت گرم شناخته شده است. این ماده غذایی بدلیل چربی و کلسترول پایین از بیماری های قلبی پیشگیری کرده و برای انسان مفید می‌باشد. گوشت کبک می تواند نیاز بدن به منیزیم، پتاسیم، فسفر، آهن و گوگرد را تامین کند.
  • کبک چه نوع گوشتی دارد؟
    گوشت کبک بعنوان گوشت بدون چربی و کلسترول شناخته شده است و برای افرادی که بیماری قلبی و اعصاب دارند بسیار توصیه می‌شود. کبک در تب سنتی بعنوان گوشت گرم شناخته شده است.
  • گوشت کبک برای درد مفاصل هم مفید است؟
    در تب سنتی از این ماده غذایی برای مقاوم سازی ساق پا یاد شده است. گوشت این پرنده بدلیل دارا بودن منبع غنی انواع مواد معدنی منیزیم، پتاسیم، آهن و ... برای درد مفاصل و تقویت مفاصل مفید است.
نظرات کاربران
  • یکشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ at ۱۰:۴۳
    Permalink

    درود برشرفت باد ممنون استاد بزرگ

    Reply
    • یکشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ at ۱۲:۰۴
      Permalink

      سلام بزرگوار وقتتون بخیر
      تشکر بابت حوصله ای که بخرج دادین و مطالعه فرمودین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.