گوشت شترمرغ

گوشت شترمرغ
4.7/5 - (4 امتیاز)

یکی از محبوب ترین انواع گوشت قرمز، گوشت شترمرغ است که بسیار لذیذ بوده و خواص فراوانی دارد. شاید به این فکر کنید که این نوع گوشت قرمز هم برای سلامتی انسان مضر است اما باید بدانید که شتر مرغ یکی از سالم ترین گوشت ها را دارد که از دید طب سنتی دارای مزاجی گرم و خشک است. در ادامه این مقاله خواص گوشت شترمرغ را بررسی خواهیم کرد.

خواص گوشت شترمرغ

شترمرغ با اینکه در دسته ماکیان قرار می‌گیرد دارای گوشتی قرمز بوده و شباهت فراوانی با گوشت گاو از نظر ظاهر و مزه دارد. اما مشخصه هایی که آن را به یکی از سالم ترین انواع گوشت های قرمز تبدیل می‌کنند درصد چربی بسیار کمتر (۶۶ درصد کمتر از گاو و ۵۰ درصد کمتر از مرغ) و کلسترول پایین تر آن است. از نظر کالری نیز مقدار آن نسبت به کالری موجود در گوشت گاو، مرغ، بوقلمون و بره کمتر بوده و در مقابل، غنی از پروتئین می‌باشد. همچنین ناگفته نماند که درصد آهن گوشت شترمرغ از گوشت جانوران اشاره شده بیشتر است. در ضمن انگل هایی که در گوشت های دیگر هستند در گوشت شترمرغ دیده نمی‌شوند.

همه چیز درباره جوجه کشی شترمرغ را در این مقاله بخوانید.

برخلاف مرغ و بوقلمون، شترمرغ فاقد گوشت سینه بوده و عمده آن مربوط به ماهیچه های ران می‌شود. از دیگر ویژگی های متمایز کننده این پرنده جدا بودن چربی از درون بافت گوشت است. طوری که لایه ای از چربی روی ماهیچه ها را گرفته و خود گوشت و درون آن مقدار بسیار کمی چربی دارد.

از نظر پخت و پز نیز باید به بیان شود که گوشت شترمرغ نسبت به گوشت سایر پرنده ها سریع تر می‌پزد. از این گوشت در تولید انواع سوسیس ها استفاده شده و  همچنین می‌توانید آن را به صورت فیله ای نیز از بازار خریداری کنید. لازم به ذکر است که اگر گوشت دارای بافت تردی می‌باشد، بهتر است کباب شود.

مواد مغذی گوشت شترمرغ

  • پروتئین – ویتامین B6 – ویتامین B12 – آهن – تیامین
  • ویتامین E
  • ریبوفلاوین
  • نیاسین
  • فسفر
  • روی
  • امگا۳
  • سلنیوم و …

گوشت شتر مرغ

خواص این گوشت سبب شده تا پزشکان آن را برای زنان باردار، اشخاص دارای اضافه وزن، ورزشکاران و افراد مسن توصیه کنند. میزان سدیم بسیار کم در این گوشت آن را برای کسانی که با مشکل فشار خون دست و پنجه نرم می‌کنند، ایده آل کرده است. توجه کنید که مرغ دو برابر شترمرغ سدیم دارد. توجه داشته باشید که گوشت این پرنده تنها در یک وعده غذایی می‌تواند حدود ۸۴ درصد ویتامین B12، حدود یک چهارم از نیاسین مورد نیاز روزانه، ۵۱ درصد سلنیوم، ویتامینB6، روی و فسفر مورد نیازتان را به بدن برساند.

خاصیت گوشت شتر مرغ برای خون

این نوع گوشت بر خلاف دیگر گوشت های قرمز میزان بسیار بالایی امگا ۳ داشته و امگا ۶ آن کمتر است و بنابرین برای سالمندان و افرادی که مشکلات قلبی و عروقی دارند نیز مناسب است چرا که سبب پیشگیری از لخته شدن خون می‌شود. در ضمن با توجه به طبع گرم این گوشت می‌توان آن را برای درمان کسالت، سستی مفاصل و … که ناشی از مصرف بیش از حد غذای سرد هستند استفاده کرد.

سردی رحم نیز یکی از بیماری بانوان است که می تواند عوارض بسیاری داشته باشد با مصرف این گوشت می توان از ابتلا به این بیماری، نقرس و ام اس نیز پیشگیری کرد. همانطور که اشاره شد آهن موجود در گوشت شترمرغ نیز به نسبت بیشتر بوده و برای کم خونی بسیار مناسب است. همچنین به بعضی بانوان که در دوران قاعدگی خون بیشتری را از دست می‌دهند، خوردن این گوشت توصیه می‌شود.

گوشت لخم

همانطور که میدانید گوشت شترمرغ در واقع گوشت قرمز به حساب میآید. اما این نکته را فراموش نکنید که مقدار کالری آن بسیار کمتر از گوشت قرمزی است که به صورت روزانه استفاده می‌کنیم. در نتیجه افرادی که قصد دارند تا با نخوردن گوشت قرمز رژیم گرفته و وزن خود را کاهش دهند، می‌توانند از این ماده غذایی مصرف کنند.

ناگفته نماند که مقدار زیاد پروتئین موجود در این گوشت، موجب شده تا گزینه مناسبی برای تغذیه ورزشکاران نیز باشد. زیرا سبب عضله سازی بیشتر و همچنین کالری سوزی می‌شود.

خواص گوشت شترمرغ

بهبود انرژی

همانطور که اشاره کردیم، این ماده غذایی شامل مقدار زیادی پروتئین است که به موجب آن ورزشکار می‌تواند، ورزش های سنگین تری انجام داده و عضله سازی بهتری داشته باشد. حتی پروتئین کمک می‌کند تا پس از اتمام ورزش نیز، عضلات و ماهیچه های خسته و آسیب دیده، زودتر ترمیم شوند. ناگفته نماند که با استفاده از گوشت این پرنده به راحتی می‌توانید ۹۰ درصد از آهن مورد نیاز روزانه بدنتان را تامین کنید. بنابراین در طول روز احساس خستگی نکرده و دچار کم خونی نمی‌شوید.

بدون قند

از آنجایی که گوشت قرمز قند بالایی داشته و برای افراد مبتلا به قند خون بالا خوب نیست، گوشت این پرنده فاقد قند بوده و پزشکان مصرف آن را به حتی به بیماران دیابتی نیز توصیه می‌کنند.

عوارض احتمالی گوشت شترمرغ

درست است که این گوشت خواص زیادی دارد، اما مصرف بیش از حد آن توصیه نمی‌شود. توجه داشته باشید که گوشت شتر مرغ طبع گرم دارد، در نتیجه به افرادی که دارای طبع گرمی هستند، توصیه نمی‌شود زیرا می‌تواند سبب جوش زدن و مشکلات دیگری در بدن افراد گردد. در ضمن بهتر است مصرف این ماده غذایی در فصل تابستان کمتر شود.

بافت این گوشت به گونه ایست که هضم آن را کمی برای سیستم گوارشی مشکل کرده و روند هضم مدت زمان بیشتری طول می‌کشد. بنابراین اگر معده و سیستم گوارشی ضعیفی دارید مصرف بیش از حد نرمال را توصیه نمی‌کنیم. فراموش نکنید که برای آسان تر شدن روند هضم، می‌توانید از سرکه استفاده کنید.

بهترین شیوه پخت گوشت شتر مرغ

این گوشت بر خلاف گوشت های دیگر بوی بدی نداشته و طعم لذیذی دارد. برای طعم دار کردن نیز می‌توانید از سیر، روغن زیتون و سس سویا و … استفاده کنید. استفاده از ادویه های گرم به مقدار کم توصیه می‌شود و در ضمن می‌توانید در کنار آن برخی مواد غذایی با طبع سرد را قرار دهید و تعادل ایجاد کنید. اگر می‌خواهید گوشت به صورت آبدار پخته شود پیشنهاد ‌کنیم از مایکروویو و فر استفاده نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *