گوشت شترمرغ

گوشت شترمرغ

یکی از محبوب ترین انواع گوشت قرمز، گوشت شترمرغ است که بسیار لذیذ بوده و خواص فراوانی دارد. شاید به این فکر کنید که این نوع گوشت قرمز هم برای سلامتی انسان مضر است اما باید بدانید که شتر مرغ یکی از سالم ترین گوشت ها را دارد که از دید طب سنتی دارای مزاجی گرم و خشک است. در ادامه این مقاله خواص گوشت شترمرغ را بررسی خواهیم کرد.

خواص گوشت شترمرغ

شترمرغ با انکه در دسته ماکیان قرار می گیرد گوشتی قرمز دارد که شباهت فراوانی با گوشت گاو از نظر ظاهر و مزه دارد اما مشخصه هایی که آن را به یکی از سالم ترین انواع گوشت های قرمز تبدیل می کنند درصد چربی بسیار کمتر  (۶۶ دردصد کمتر از گاو و ۵۰ درصد کمتر از مرغ) و کلسترول پایین تر آن است. از نظر کالری نیز میزان آن نسبت به کالری موجود در گوشت گاو،مرغ، بوقلمون و بره کمتر بوده و غنی از پروتئین است همچنین درصد آهن از گوشت های اشاره شده بیشتر است.  در ضمن انگل هایی که در گوشت های دیگر هستند در گوشت شترمرغ دیده نمی شوند. همه چیز درباره جوجه کشی شترمرغ را در اینجا بخوانید.

برخلاف مرغ و بوقلمون هیچ گوشت سینه ای در این جاندار نبوده و عمده آن مربوط به ماهیچه های ران جاندار است.  از دیگر ویژگی های متمایز کننده این پرنده جدا بودن چربی از درون گوشت است طوری که لایه از چربی روی ماهیچه ها را گرفته و خود گوشت و درون آن مقدار بسیار کمی چربی دارد.

از نظر پخت و پز باید به بافت گوشتی که در اختیار دارید توجه کنید اما در کل این گوشت شترمرغ نسبت به سایر پرنده ها سریع تر می پزد. از این گوشت در اواع سوسیس ها استفاده می شوید همچنین می توانید آن را به صورت فیله ای نیز از بازار خریداری کنید. اگر گوشت دارای بافت ترد است بهتر است کباب شود.

مواد مغذی گوشت شترمرغ

  • پروتئین – ویتامین B6 – ویتامین B12 – آهن – تیامین
  • ویتامین E
  • ریبوفلاوین
  • نیاسین
  • فسفر
  • روی
  • امگا۳
  • سلنیوم و غیره.

خواص این گوشت سبب شده تا پزشکان آن را برای زنان باردار، اشخاص درارای اضافه وزن، ورزشکاران و افراد مسن توصیه کنند میزان سدیم بسیار کم در این گوشت آن را برای کسانی که با مشکل فشار خون دست و پنجه نرم می کنند ایده می کند این در حالی است که مرغ دو برابر شترمرغ سدیم دارد.

خاصیت گوشت شتر مرغ برای خون

این نوع گوشت بر خلاف دیگر گوشت های قرمز میزان بسیار بالایی امگا ۳ داشته و امگا ۶ آن کمتر است و بنابرین برای سالمندان و افرادی که مشکلات قلبی و عروقی دارند نیز مناسب است چرا که سبب پیشگیری از لخته شدن خون می شود.  در ضمن با توجه به تب گرم این گوشت می توان آن را برای درمان کسالت، سستی مفاصل و… که ناشی از مصرف بیش از حد غذای سرد هستند استفاده کرد. سردی رحم نیز یکی از بیماری بانوان است که می تواند عوارض بسیاری داشته باشد با مصرف این گوشت می توان از ابتلا به این بیماری، نقرس و ام اس نیز پیشگیری کرد.

همانطور که اشاره شد آهن گوشت شترمرغ نیز به نسبت بیشتر بوده و برای کم خونی مناسب است همچنین بعضی بانوان که در دوران قاعدگی خون بیشتری را از دست میدهند خوردن این گوشت به آن ها توصیه می شود.

عوارض احتمالی گوشت شترمرغ

درست است که این گوشت خواص زیادی دارد اما مصرف بیش از حد آن توصیه نمی شود تب گرم آن برای کسانی که تب گرم دارند مناسب نبوده و می تواند سبب جوش زدن و مشکلات دیگر در بدن آن ها شود. در ضم مصرف آن در فصل تابستان بهتر است کمتر شود. بافت این گوشت به گونه ایست که  هضم آن را کمی برای سیستم گوارشی مشکل می کند و روند هضم مدت بیشتری طول می کشد بنابراین اگر معده و سیستم گوارشی ضعیفی دارید مصرف بیش از حد نرمال آن توصیه نمی شود.  برای آسان تر شدن روند هضم از سرکه استفاده کنید

بهترین شیوه پخت گوشت شتر مرغ

این گوشت بر خلاف گوشت های دیگر بوی بدی نداشته و طعم لذیذی دارد. برای طعمدار کردن نیز می توانید از سیر، روغن زیتون و سس سویا و… استفاده کنید استفاده از ادویه های گرم به مقدار کم توصیه می شود در ضمن می توانید در کنار آن برخی مواد غذایی با تب سرد را قرار دهید و تعادل ایجاد کنید. اگر می خواهید گوشت به صورت آبدار پخه شود پیشنهاد می کنیم از مایکروویو و فر استفاده نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *