گوشت بوقلمون

گوشت بوقلمون

در صنعت پرورش پرنده و جوجه کشی یکی از پرنده هایی که در افراد زیادی خصوصا در کشور ما آن را برای کسب درآمد و پرورش انتخاب می کنند بوقلمون است. این پرنده تنوع نژادی دارد و آن را بیشتر برای گوشتش پرورش می دهند. گوشت بوقلمون به گوشت معجزه معروف است و خواص زیادی دارد که همین ویژگی ها و خاصیت ها موضوع اصلی این مقاله دی کیوشاپ است. در ادامه گوشت این پرنده را از جنبه خواص و کمکی که به درمان بیماری ها می کند بررسی خواهیم کرد. آموزش جوجه کشی بوقلمون را در این مقاله بخوانید.

خواص مواد مغذی در گوشت بوقلمون

در ابتدا بهتر است بدانید که گوشت این پرنده معمولا روشن و یا تیره است. گوشت تیره آن مواد معدنی و ویتامین های بیشتری نسبت به گوشت سفید آن دارد اما درصد چربی و در نتیجه کالری بالاتری نیز دارد هر دو مدل گوشت در صورت رسیدن دمای داخلی به ۱۶۵ درجه فارنهایت می پزند. در ضمن بوفلمون هایی که در علفزار ها رشد و تغذیه می کنند امگا ۳ بیشتری نسبت به آن هایی که در مراکز صنعتی پرورش می یابند دارند.

مواد مغذی در گوشت بوقلمون

سینه کباب شده این جاندار ( به مقدار ۸۵ گرم )‌ مواد زیر را دارد:

-۱۳۵ کالری
-۳.۲۶ گرم چربی
-۰ گرم کربوهیدرات
-۲۴.۷۰ گرم پروتئین

در مقابل آن گوشت تیره بوقلمون است که در شهمان مقدار به صورت کباب شده مواد زیر را دارد:

-۱۷۳ کالری
-۵.۱۳ گرم چربی
-۰ گرم کربوهیدرات
-۲۳.۵۵ گرم پروتئین

ویتامین های گوشت بوقلمون

از جمله مهم ترین ویتامین ها و برخی مواد معدنی موجود در گوشت این پرنده می توان به موارد زیر اشاره کرد.

-ویتامین های B – 6
-ویتامین B – 12
ویتامین B3
-نیاسین
-کلوئین
-سلنیوم
-روی
-ریبوفلاوین
-پنتونیک

ویتامین B3 موجود در این گوشت سبب عملکرد بهتر شدن پوست شده و برای ملکرد مغز ضروری است. در ضمن کاهش کلسترول خون نیز از دیگر خواص این وتامین است. از طرفی ویتامین B6 سبب تولید آنتی بادی می شود و برای رشد سلول های ماهیچه ای نیاز است. یک وعده از گوشت بوقلمون، تقریباً ۳۶ % از ویتامین B3 و ۲۷ درصد از ویتامین B6 را برآورده می کند. خواص تخم بوقلمون را در اینجا بخوانید.

خواص گوشت بوقلمون

از آن جا که این گوشت منبعی غنی از پروتئین است و کربوهیدارت و چربی هم دارد برای بدنسازان و ورزشکارانی که می خواهند بافت ماهیچه ای خود را تقویت کنند مناسب است. بسیاری از متخصصین تغذیه برگر بوقلمون را برای بدنسازان حرفه ای در رژیمشان قرار می دهند. یک برگر معمولی تا ۲۵۰ کالری دارد و ۳۰ گرم پروتئین موجود در آن نیاز سلول های ماهیچه ای بدنساز را بر طرف می کند. در کنار این ها ویتامین ها و مواد معدنی نیز آن را به غذایی کامل برای یک ورزشکار مبدل می کند.

از دیگر خواص این گوشت می توان به کنترل سطح قند خون اشاره کرد به همین دلیل بسیاری از متخصصان خوردن این گوشت را به افراد دیابتی و کسانی که قندر بالایی دارند توصیه می کنند. در میان گوشت انواع حیوانات بوقلمون یکی از سالم ترین ها را دارد نوع سفید ان کلسترول کمی دارد و برای کسانی که چربی خون بالایی دارند مناسب است. تریپتوفان موجود در این گوشت سبب تولید بیشتر سرتونین در مغز انسان می شود که سبب ارامش شده و برای کسانی که از کم خوابی و بی خوابی رنج می برند مناسب است کیفیت خواب نیز توسط سلنیوم در این گوشت افزایش می یابد. ویتامین های B3 و B6 هم در تنظیم خواب کمک می کنند.

از دیگر فواید گوشت بوقلمون کمک به سندروم روده تحریک پذیر است اما توجه کنید که بهتر است گوشت سفید‌ ان را مصرف کنید و پوست ان را برای کاهش چربی بکنید. استفاده از بوقلمون های ارگانیک هضم آن را بسیار آسان تر می کند.

خواص گوشت بوقلمون برای زنان باردار

این گوشت عوارضی را برای بانوان باردار ندارد اما بهتر است که زنان از خوردن گوشت های بدون چربی اجتناب کنند چرا که ممکن است مسمومیت های خاص غذایی ایجاد کنند البته برخی افراد ممکن اس به این گوشت حساسیت داشته باشند و باعث ایجاد ناراحتی های معدی و روده ای شود. همچنین از خوردن گوشت هایی که در شرایط بهداشتی نگه داری نشده اند و یا مدت زیادی از ماندن آنها در فریزر و…می گذرد اجتناب کنید. دقت کنید که مسمومیت حاصله از این گوشت می تواند علائم انفولانزا داشته باشد و یا در موارد وخیم تر سبب مننژیت شود. بنابراین مصرف آن را حتما با پزشک خود هماهنگ کنید.

کاهش وزن با گوشت بوقلمون

پروتئین زیادی که در این گوشت وجود دارد سبب سیر ماندن فرد به مدت طولانی می شود و این مورد برای کاهش وزن بسیار مهم است. دیگر اینکه نوع سفید گوشت چربی کمی دارد و با کندن پوستش چربی آن کمتر نیز خواهد شد و شما غذایی مغذی را با چربی بسیار کم مصرف می کنید. اگرچه اندازه هر وعده غذایی و تنوع موادغذایی که می خورید در کاهش وزن بسیار تعیین کننده هستند. سعی کنید سینه بوقلمون را در رژیم خود قرار دهید.

فواید گوشت بوقلمون در پیشگیری از سرطان

سلنیوم یکی از آنتی اکسیدان های است که به پیشگیری از سرطان کمک می کند در ضمن در تحقیق های تازه منتشر شده اثبات شده است که مکمل های سلنیوم می توانند در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی نیز موثر باشند از دیگر خواص سلنیوم می توان به حفاظت از بدن در برابر نقره، جیوه، کادمیم و سایر عناصر مضر اشاره کرد. این آنتی اکسیدان سبب جوان تر ماندن سلول ها شده و از مرگ زودرس سلولی جلوگیری می کند.

گوشت بوقلمون حاوی کلسیم، منیزیم، پروتیین و ویتامین D است که به تقویت استخوان ها کمک می کند و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. منیزیمی که در آن وجود دارد سبب بالا رفتن درصد جذب کلسیم می شود. منیزیم به آرام کردن اعصاب و اضطراب , به هضم کمک می کند, ضد یبوست است, گرفتگی های ماهیچه ای را کاهش می دهد, سطوح مواد معدنی سدیم, کلسیم و پتاسیم را تنظیم می کند

دیگر فواید گوشت بوقلمون

تریپتوقان موجود در آن سبب عملکرد بهتر سیستم ایمنی در بدن می شود. مقدار زیاد آهن ر این گوشت از ریزش مو سردرد خشکی پوست جلوگیری کند و سبب خون سازی سلول های بنیادی می شود. ویتامین B سبب افزایش متابولیسم میشود که خود سبب کمتر شدن وزن می شود و برای افرادی که اضافه وزن دارند و سوخت و ساز سلولی کمی دارند مناسب است.

این گوشت نقش مهمی در رشد و ترمیم بافت ها ایفا می کند همانطور که می دانید پروتئین ها یکی از مهم ترین مواد مورد نیاز برای رشد و ترمیم بافت هستند. بافت های بدن شما خصوصا ورزشکاران پس از فعالیت های ورزشی سبب سایش و پارگی های جزئی می شوند که مصرف این گوشت در از بین بردن آن ها کمک می کند

عوارض گوشت بوقلمون

از عوارض جانبی مصرف این گوشت می توان به گرفتگی عضلات شکمی و درد شکم شود. تریپتوفان موجود در آن می توان سبب خواب آلودگی شود. مقدار زیاد آن می تواند منجر به حالت تهوع و استفراغ شود. در صورت درست پخته نشدن می تواند سبب عفونت معده شود. گوشت های فراوری شده که با تیتریت ساخته می شوند می توانند سطران زا باشند  همچنین این گوشت خطر ابتلا به سرطان های مختلف را بیشتر می کند  می تواند سبب ناباروری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *