گوشت اردک

اردک نیز یکی از پرندگانی است که به آب علاقه داشته و از این جهت مشابه غاز است. همچنین اردک ها توانایی سازگاری با محیط ها و شرایط گوناگون را داشته و به راحتی میتوانید اقدام به پرورش اردک کنید. از این رو با افزایش تقاضا برای تخم و گوشت اردک، پرورش این پرنده نیز افزایش یافته است. البته ناگفته نماند که گوشت این پرنده دارای ارزش غذایی بالایی بوده و بسیار مفید است.
بهتر است بدانید که گوشت اردک نسبت به گوشت مرغ رنگ تیره تری دارد. همچنین انرژی بیشتری نیز دارد. فراموش نکنید که به دلیل آبدوست بودن این پرنده و گذراندن وقت خود در آب، پوشش چربی برای محافظت زیر پوست اردک وجود دارد. البته ناگفته نماند که از این چربی برای تهیه روغن حیوانی استفاده میشود. اما اگر به دنبال این هستید که غذا و گوشت بدون چربی مصرف کنید، میتوانید پوست آن را از گوشتش جدا کنید.
مصرف این گوشت در کنار ماهی و برخی از سبزیجات میتواند میزان قابل توجهی سلنیوم به بدن برساند که نوعی آنتی اکسیدان بوده و به سیستم ایمنی بدن کمک میکند. همچنین منجر به قوی تر شدن استخوان ها خواهد شد. در ضمن خوردن گوشت این پرنده به جای گوشت گاو از بیماری های قلبی پیشگیری میکند.
خواص گوشت اردک
اردک گوشت مفید و پر خاصیتی دارد که با مصرف آن میتوانید از خواص آن بهره مند شود. گوشت این پرنده به دلیل اینکه منبع خوبی از موادی مانند آهن و روی میباشد، باعث کمک به خانم های باردار و افرادی میشود که دچار کم خونی بوده و از این بیماری رنج میبرند. در ادامه برخی دیگر از ویژگی های گوشت اردک را بیان میکنیم.
- از آنجایی که گوشت اردک دارای مقادیری از کلسترول خوب میباشد، میتوانید با مصرف استاندارد و برنامه ریزی شده، میزان کلسترول بد خون را کاهش دهید.
- مصرف گوشت این پرنده میتواند سبب جلوگیری از ایجاد سلول های سرطانی شود. به این دلیل که این ماده غذایی شامل انواع آنتی اکسیدان ها بوده و میتواند رادیکال های آزاد را از بین ببرد.
- این ماده پروتئینی دارای ویتامین های B6 , B12 بوده و مصرف آن موجب تقویت سیستم عصبی و افزایش متابولیسم بدن میشود. همچنین افزایش اشتها را نیز به دنبال خواهد داشت. ناگفته نماند که کمبود ویتامین ها نامبرده، سبب بیماری هایی نظیر کم خونی، ضعف اعصاب، سردرد و … میشود.
- به دلیل این که گوشت اردک دارای ویتامین و پروتئین زیادی است، میتواند انرژی مورد نیاز بدن شما در طور روز را تامین کند.
- این گوشت حاوی ویتامین B3 یا همان نیاسین است. مصرف این ویتامین موجب میشود تا نفخ و گاز معده از بین بروند. همچنین اشتها را نیز باز میکند.
- جگر اردک به دلیل دارا بودن مقدار زیادی ویتامین B2، باعث تنظیم متابولیسم بدن و اثرگذاری بر کارکرد غده تیروئید میشود.
معایب مصرف زیاد گوشت اردک
همانطور که تا به اینجا اشاره کردیم، اردک گوشتی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی دارد. در نتیجه میتواند موجب بهبود بسیاری از بیماری ها و همچنین سلامت افراد شود. اما دقت داشته باشید که مصرف بیش از اندازه هر چیزی میتواند موجب آسیب رساندن به سلامت فرد شده و مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت. چند نمونه از عوارض مصرف گوشت اردک را در ادامه بررسی میکنیم.
- مصرف زیاد گوشت اردک میتواند موجب بسته شدن رگ ها و بروز مشکلات قلبی و عروقی گردد.
- به دلیل این که کلسترول گوشت این پرنده، بالا میباشد، اگر بیش از اندازه مجاز مصرف شود، میتواند سبب افزایش چربی خون گردد.
طبع
طبع گوشت اردک گرم میباشد. در واقع میتوان اینگونه بیان کرد که گوشت این پرنده در بین تمامی طیور گرم ترین گوشت بوده و چربی آن نیز ملین و گرم میباشد. توصیه میشود از آنجایی که این گوشت دیر هضم است، بهتر است مصرف آن با موادی مانند کرفس، آویشن، پونه، سرکه، زنجبیل و یا گشنیز همراه باشد.