پرورش جوجه گوشتی

در این مطلب بصورت خلاصه نکات کلیدی هفته اول پرورش جوجه گوشتی توضیح داده میشود که امیدواریم برای شما کاربران گرامی مفید و مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به پیشرفت های ژنتیکی انجام شده در زمینه رشد و ضریب تبدیل غذایی، کوتاه شدن دوره پرورش ( وزن ۲۲۰۰ در ۳۵ روزگی ) و همچنین به دلیل رشد افزایشی حدود ۴ الی ۵ در هفته اول، مدیریت این دوره از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد که برای رعایت آن باید به مسائل زیر توجه کرد.
تغذیه مناسب در پرورش جوجه گوشتی
تغذیه در مدیریت پرورش جوجه گوشتی بسیار مهم و با اهمیت است. به همین دلیل باید در این فرایند به خوبی بر غذای طیور نظارت داشته و خوراک آنها را مدیریت کنید. استفاده از دان سوپر استارتر به شکل پلت به دلایل ذیل تاثیر بسزایی در وزن گیری و همچنین جذب بهتر کیسه زرده دارد.
- فرایند حرارت مرطوب باعث افزایش قابلیت هضم خوراک میشود.
- پخش یکنواخت مواد مغذی در خوراک یکنواختی گله را به همراه خواهد داشت.
پلت نسبت به دان آردی فساد پذیری کمتری دارد، البته دان پلت حق انتخاب پرنده را نیز میگیرد. وزن ایده آل در ۷ روزگی حدود ۴ الی ۵ برابر وزن اولیه پرنده میباشد. همچنین توجه داشته باشید که به ازاء هر ۷۰ قطعه جوجه یک سینی دانخوری در نظر گرفته شود. فراموش نکنید که قبل از ورود جوجه، دان روی رل کاغذی و داخل سینی ها ریخته و کله قندی ها پر شوند.
آب مناسب در پرواربندی جوجه گوشتی
در اختیار گذاشتن آب سالم ( دارای TDS مناسب )، تازه و عاری از هرگونه آلودگی میکروبی در بدو ورود جوجه به سالن الزامی است. دمای آب مصرفی پرندگان نباید خیلی سرد و یا خیلی گرم باشد، بدین منظور مخازن آب باید چند ساعت قبل از ورود جوجه ها در داخل سالن قرار داده شوند. دقت کنید دمای مناسب آب بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است.
استفاده از آبخوری های کله قندی به تعداد یک عدد برای ۵۰ قطعه جوجه ضروری بوده و باید هر بار پس از شستشو، مجددا پر گردند. همچنین آبخوری های کله قندی طوری در فضای سالن پخش شوند که پرنده برای خوردن آب بیش از ۱ متر راه نرود. توجه کنید در صورت استفاده از آبخوری نیپل، ارتفاع آن طوری تنظیم گردد تا نازل های نیپل برابر با پشت پرنده قرار گیرند. همچنین به منظور جلوگیری از گرفتگی لوله ها سعی شود در بین دوره از ضدعفونی کننده های پراکسید هیدروژن استفاده گردد.
مدیریت پرورش جوجه گوشتی
شروع دوره پرورش، با جوجه هایی با سطح کیفی بالا که از تخم نطفه دار مطلوب از فارم با مدیریت کارشناسی تهیه شده، از بدو خروج از دستگاه جوجه کشی انجام میشود. در روزهای اول دوره پرورش، مدیریت جوجه های گوشتی بسیار مهم میباشد. جوجه ها در اوایل دوره پرورش تا ۳ روز اول نیاز به تغذیه ندارند. معمولا جوجه ها تغذیه کاملی در حالت جنینی در داخل تخم نطفه دار داشته و تا این سن فقط به محلول آب + شکر نیاز دارند.
نکات کلیدی
در هنگام پرورش باید به نکات مهمی توجه کرده و سعی در رعایت آنها کنید. این نکات سبب میشوند تا کیفیت جوجه ها افزایش داشته و پرورش بهتر انجام میگیرد. در ادامه به برخی از این نکات اشاره میکنیم.
- محدود نمودن بازدید از سالن پرورش
- تخمین و تهیه تجهیزات ضروری برای بازدید کننده.
- قرار دادن پروتکل هایی در مورد ورود به سالن پرورش، شامل پوشش برای کارکنان و بازدیدکننده ها
- فاصله مطمئنه از محل استقرار دستگاه جوجه کشی و سالن پرورش ( سالن پرورش در امتداد باد نباشد )
- تهیه شوینده مناسب و ابزار عمل مناسب جهت مدیریت آب و مراعات اصول بهداشتی در رابطه با آن
- تهیه یک برنامه جامع مدیریت پرورش جوجه گوشتی
البته پلت را به نظرم تو زمستان باید داد چون تابستان جوجه حرارتش بالا میره البته فکر میکنم باشه