پرورش جوجه گوشتی

پرورش جوجه گوشتی

پرواربندی جوجه گوشتی : در این مطلب بصورت خلاصه نکات کلیدی هفته اول پرورش جوجه گوشتی توضیح داده می شود که امیدواریم برای شما کاربران گرامی مفید و مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به پیشرفت های ژنتیکی انجام شده در زمینه رشد و ضریب تبدیل غذایی، کوتاه شدن دوره پرورش ( وزن ۲۲۰۰ در ۳۵ روزگی ) و همچنین به دلیل رشد افزایشی حدود ۴ الی ۵ در هفته اول ، مدیریت این دوره از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد که برای رعایت آن باید به مسائل زیر توجه کرد.

تغذیه مناسب در پرورش جوجه گوشتی

استفاده از دان سوپر استارتر به شکل پلت به دلایل ذیل تاثیر بسزایی در وزن گیری و همچنین جذب بهتر کیسه زرده دارد.

۱ . فرایند حرارت مرطوب باعث افزایش قابلیت هضم خوراک می شود.

۲ . پخش یکنواخت مواد مغذی در خوراک یکنواختی گله را به همراه خواهد داشت.

پلت نسبت به دان آردی فساد پذیری کمتری دارد، دان پلت حق انتخاب پرنده را می گیرد. وزن ایده آل در ۷ روزگی حدود ۴ الی ۵ برابر وزن اولیه پرنده می باشد. به ازای هر ۷۰ قطعه جوجه یک سینی دانخوری در نظر گرفته شود. قبل از ورود جوجه دان روی رل کاغذی و داخل سینی ها ریخته شود و کله قندی ها پر شود.

آب مناسب در پرواربندی جوجه گوشتی 

در اختیار گذاشتن آب سالم (  دارای TDS مناسب ) ، تازه و عاری از هرگونه آلودگی میکروبی در بدو ورود جوجه به سالن الزامی می باشد.

دمای آب مصرفی نباید خیلی سرد و یا خیلی گرم باشد، بدین منظور مخازن آب چند ساعت قبل از ورود جوجه در داخل سالن قرار داده شوند. ( دمای مناسب آب بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد )

استفاده از آبخوری های کله قندی به تعداد یک عدد برای ۵۰ قطعه جوجه ضروری می باشد که هر بار پس از شستشو مجددا پر گردند. همچنین آبخوری های کله قندی طوری در فضای سالن پخش شود که پرنده برای خوردن آب بیش از ۱ متر راه نرود.

در صورت استفاده از آبخوری نیپل ارتفاع آن طوری تنظیم گردد تا نازل های نیپل برابر با پشت پرنده قرار گیرند. همچنین به منظور جلوگیری از گرفتگی لوله ها سعی شود در بین دوره از ضدعفونی کننده های پراکسید هیدروژن استفاده گردد.

 

پرواربندی جوجه گوشتی

مدیریت پرورش جوجه گوشتی

شروع دوره پرورش با جوجه هایی با سطح کیفی بالایی که از تخم نطفه دار مطلوب از فارم با مدیریت کارشناسی تهیه شده را از بدو خروج از دستگاه جوجه کشی انجام می شود. در روزهای اول مدیریت جوجه گوشتی بسیار مهم می باشد. جوجه ها در اوایل دوره پرورش تا ۳ روز اول نیاز به تغذیه ندارند. معمولا جوجه ها تغذیه کاملی در حالت جنینی در تخم نطفه دار دارد و تا این سن فقط به محلول آب + شکر دارد.

نکات کلیدی

  1. محدود نمودن بازدید از سالن پرورش
  2. تخمین و تهیه تجهیزات ضروری برای بازدید کننده.
  3. قرار دادن پروتکل هایی در مورد ورود به سالن پرورش، شامل پوشش برای کارکنان و بازدیدکننده ها
  4. فاصله مطمئنه از محل استقرار دستگاه جوجه کشی و سالن پرورش ( سالن پرورش در امتداد باد نباشد )
  5. تهیه شوینده مناسب و ابزار عمل مناسب جهت مدیریت آب و مراعات اصول بهداشتی در رابطه با آن
  6. تهیه یک برنامه جامع مدیریت پرورش جوجه گوشتی
نظرات کاربران
  • شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ at ۱۰:۳۱
    Permalink

    البته پلت را به نظرم تو زمستان باید داد چون تابستان جوجه حرارتش بالا میره البته فکر میکنم باشه

    Reply
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.