پرورش جغد

پرورش جغد و نگهداری از این پرنده با توجه به خوی وحشی آن در کنار محبوبیت بالایی که دارد می تواند چالش بزرگی به شمار رود.
زیرا غریزه غیر اهلی این جاندار در کنار شکارچی و گوشتخوار بودن آن، شرایط را برای پرورش و نگهداری این پرنده بسیار سخت و دشوار می نماید. این جاندار پنجه های بسیار قوی دارد و می تواند به هر چیزی آسیب بزند؛ پس چنانچه قصد نگهداری جغد در خانه را دارید، باید انتظار حمله کردن را از سوی پرنده خود داشته باشید.
نکات مهم پرورش جغد
غذا دادن به این جاندار یکی از سخت ترین بخش های پرورش جغد است. چرا که این پرندگان دانه ها، میوه ها و سبزی هایی که سایر پرندگان می خورند را نمی خورند و باید گوشت خام در برنامه غذایی شان قرار داده شود. گاها نیز ممکن است دست به اعتصاب بزنند و غذایی که در قفس به آنها می دهید را نخورند. متعاقبا هزینه های تغذیه و نگهداری جغد نیز به نسبت سایر پرندگان زینتی بسیار بالاست.
در تغذیه جغد، نکته مهم استفاده از گوشت سالم و تازه با ارزش غذایی بالا می باشد. هرگز نباید از ضایعات گوشتی و قسمت های بی کیفیت و دورریز آن برای تغذیه این پرنده استفاده کرد. زیرا این امر سوء تغذیه جدی برای این جاندار به دنبال خواهد داشت.
جوجه کشی
دوره جوجه کشی از این پرنده بسیار حساس می باشد و نکات زیر را باید در نظر داشته باشید:
- زمان جوجه کشی جغد از اواخر زمستان آغاز می گردد و تا پایان بهار ادامه می یابد.
- جغد ها هر مرتبه حدود ۴ تالی ۶ عدد تخم می گذارند که ۱ تا ۳ عدد آن ها بدون نطفه خواهد بود. نطفه سازی در تحم ها به رژیم غذایی جاندار وابسته است و هرچه کیفیت بالاتری داشته باشد احتمال نطفه داشتنشان بیشتر می شود.
- کل طول دوره جوجه کشی جغد از زمان جفت گیری ۲۱ الی ۳۱ روز طول می کشد. در بهترین حالت پرنده های ماده پس از ۸ روز مجدد تخمگذاری می کنند.
- در جوجه کشی طبیعی جغد نر وظیفه تامین غذا را بر عهده دارد و شما نمی توانید با سرلاک آن ها را تغذیه کنید. بنابراین اگر قصد خرید تخم جغد و جوجه کشی از آن به وسیله دستگاه جوجه کشی را دارید، مسیر سختی در راه خواهید داشت.
مناسب ترین دستگاه برای جغد و سایر پرندگان زینتی، دستگاه جوجه کشی داتیکس ۵ می باشد. زیرا این مدل با دارا بودن ۴ عدد کواد فن، تهویه هوای بسیار خوب و مطبوعی دارد که این امر برای جوجه کشی از پرندگان خاص ضروری است. همچنین این دستگاه دارای چرخش ۳۶۰ درجه می باشد و راندمان هچ بالای دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر، خرید و راه اندازی دستگاه داتیکس ۵ به این بخش از سایت دی کیوشاپ مراجعه فرمائید.
مکان نگهداری جغد
جغد ها زمان زیادی از شب بالغ بر هشت ساعت در طبیعت به پرواز مشغول هستند. توجه به این نکته مهم به افزایش طول عمر آنها تا حدود ۳۰ بسیار کمک می کند. برای همین نگهداری آن ها در قفس های کوچک افسردگی شدیدی را برایشان به دنبال دارد.
برای نگه داری از جغد باید مکان بسیار بزرگی را مد نظر داشته باشید تا پرنده بتواند براحتی پرواز کند. از جنبه بهداشتی نیز هر روز باید مکان مورد نظر را تمیز کنید چرا که جغد ها هنگام غذا خوردن گوشت را تکه تکه می کنند و همه جا می ریزند.
فضولات این پرنده به دلیل گوشتخوار بودن بسیار بدبو هستند و سریع باکتری و انواع میکروب را جذب می کنند. بنابراین لازم است سریعا در چندین نوبت پاکسازی گردند.
در نظر داشته باشید با توجه به اینکه جغد ها در شب صدایی جیغ مانند و بلند از خود ایجاد می کنند. این صدا ها هنگام جفتگیری بیشتر نیز می شود، لازم است مکان پرورش آنها را عایق صوتی نمائید.
رفتارها و خطرات احتمالی
با توجه به اینکه این پرنده دارای منقاری تیز و خطرناک به همراه چنگال های بزرگ می باشد تا بتواند بخوبی شکار کند، خطراتی در پرورش و نگهداری از آن همواره وجود خواهد داشت. در صورت نگهداری از جغد در خانه امکان حمله این پرنده به صاحب خانه یا مهمانان وجود دارد زیرا این پرنده به چشم طعمه به افراد نگاه می کند و ممکن است دیر یا زود به افراد منزل حمله ور شود.
همچنین در موارد زیادی دیده شده است که جغدها به صاحبین خود به دلیل عدم تامین غذای مناسب حمله کرده اند. بنابراین برای نگهداری از آن حتما از دستکش های مخصوص و تجهیزات ایمنی مربوطه استفاده کنید.
-
اصلی ترین مشکلات تکثیر جغدها چه مواردی است؟این پرندگان بسیار مسقتل و وابسته به جفت خود و بجز آن به هیچ پرنده دیگری علاقه و وابستگی نشان نمی دهند. علاوه بر این با توجه به اینکه این پرنده در شبها فعال است و در زمان جفتگیری صداهای بلند بوق مانند بطور پی در پی ایجاد می کند، برای همسایگان و افراد نزدیک به محل بسیار آزار دهنده است.
-
علت کم شدن عمر جغدها در اسارت چه مواردی است؟استفاده از یک فضای کوچک که امکان پرواز راحت مشابه طبیعت را به این پرنده ندهد سبب مشکلات رفتاری و افسردگی در این پرنده و بعضا اعتصاب غذا و مرگ آن خواهد شد. همچنین ممکن است بال ها و پاهای جغد در معرض شکستن و یا به دلیل بهداشت ضعیف و رسیدگی نا مطلوب در عفونت قرار گیرد که همه این موارد عمر پرنده را کم می کند.