پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین

پرورش بلدرچین – پرواربندی بلدرچین در ایران : در جامعه امروزی این پرنده ، از مرغ به دلیل های مختلفی محبوب تر است به عنوان مثال این پرنده ای بیولوژیک می باشد و پرورش آن بدون اصلاح نژاد و تغذیه سالم، گوشت سفید مطلوب و تخم خوراکی حاوی پروتئین سالم را به بدن انسان ها منتقل می کند. ولی متاسفانه برخی از پرورش دهندگان مرغ، این پروتئین سفید را طوری پرواربندی می دهند که بجای تاثیرات مثبت در بدن انسان ها تاثیر منفی را بدنبال خواهد داشت. در ادامه با دی کیو شاپ همراه باشید !

آموزش پرواربندی بلدرچین

این نتیجه علم و آگاهی پایین مرغداران محترم می باشد،  بلدرچین گوشت لذیذ و خوشمزه ای دارد که شامل انواع ویتامین ها و پروتئین و اسیدآمینه های ضروری بدن را تامین می کند. گوشت و تخم بلدرچین را پزشکان بسیار در سبد غذایی خانوار توصیه می کنند و بعنوان یک غذای سالم که بدون هیچ یک از آنتی بیوتیک و سموم می باشد

بعد از شعله دادن با انواع محلول ضدعفونی های رایج در بازار کف و دیواره ها و پنجره ها را ضدعفونی و شستشو نمایید. و بعد از این مرحله پوشال یا رول کاغذی را پهن نمایید بعد از پهن کردن حتما بخاطر داشته باشید ۴۸ ساعت قبل از ورود جوجه ها به سالن، سالن را با پرمنگنات و فرمالین سالن را دود دهید ( حتما در مورد دود دادن موارد ایمنی را رعایت فرمایید!) تا آماده ورود جوجه باشد.

بلدرچین تزیینی

پرورش بلدرچین در ایران

صنعت پرورش بلدرچین حدود ۱۵ – ۱۲ سال پیش در ایران آغاز شد و با توجه به سرمایه گذاریهای انجام گرفته در سالیان اخیر پیشرفت قابل ملاحظه ای نموده بطوریکه هم اکنون در ایران نژادهای گوناگونی از این پرنده پرورش داده می شوند.

همگام با توسعه این صنعت و عرضه گوشت پرنده، بازارهای مصرف گوشت و تخم آن نیز پیشرفت قابل ملاحظه ای پیدا کرده و با توجه به ارزش غذائی گوشت و تخم آن و بالا رفتن آگاهی های عمومی در زمینه تغذیه انتظار آن می رود که استقبال عمومی از محصولات بلدرچین روز به روز افزایش یابد.
هم اکنون نیز تراکم مزارع پرورش بلدرچین بیشتر در نقاط مرکزی ایران بوده و این نقاط از قطبهای مهم پرورش بلدرچین در ایران به شمار می روند.

اصول پرورش بلدرچین

بهترین نوع بلدرچین که پرواربندی می دهند و دو منظوره می باشد ، بلدرچین ژاپنی است که توانایی بالایی در رشد و تلفات کمتری دارد و بخوبی وزن می گیرد، که بطور متناوب در ۵-۶ هفته بلوغ می رسند و آماده تخمگذاری و کشتار می باشند. بلدرچین نسبت به مرغ بلوغ زود رسی دارد مرغ معمولا  ۷-۸ هفته پرورش آن بطول می انجامد . بلدرچین نژاد ژاپنی تخمگذاری مطلوبی دارد که با نوردهی مناسب و مصنوعی در باروری ماده کمک می شود با نوردهی غده هیپوفیز در پشت چشم تحریک و به تولید هورمون استروژن که بلدرچین ماده را آماده تخمگذار نگه می دارد. این به این معنی که آنها معمولا بهار شروع خواهد کرد و در پاییز تولک می روند و معمولا بلدرچین ماده خوب در سال ۳۰۰ تخم می گذارد.

دمای مناسب در دوران ستر ۳۷.۷ درجه سانتی گراد می باشد. و در دوران هچر ۶۵ – ۷۰ درصد می باشد. دمای محیط دستگاه جوجه کشی بین ۲۲ – ۳۰ درجه سانتی گراد باشد. دمای سالن نگهداری گله های مولد از ۲۸ بالاتر نرود و زیر ۱۸ درجه هم نیاید. بهترین دمای سالن پرورش بلدرچین ۲۰ – ۲۴ درجه سانتی گراد می باشد. محیط نگهداری گله همیشه آرام و تهویه به خوبی انجام شود و هیچگونه استرسی به گله وارد نشود ، استرس بالا دچار کاهش تولید تخم و هم بی نطفه بودن تخم ها می باشد.

تغذیه در پرورش بلدرچین

همانطور که همگی می دانیم بدن ما به غذاهای مختلفی نیاز دارد و یکی از مواد مهمی که باید در غذای روزانه ما وجود داشته باشد، پروتئین است. این ماده برای رشد و سلامت بدن بسیار ضروری است. پروتئین هم در غذاهای گیاهی و هم در غذاهای حیوانی که انسان می‌خورد، وجود دارد. گوشت طیور به عنوان یک منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی داشته و بسیار مورد توجه انسان است. به همین دلیل در کشورهای مختلف سرمایه‌گذاری زیادی برروی صنعت پرورش طیور انجام گرفته است.

اخیرا مصرف گوشت بلدرچین در استان تهران افزایش چشمگیری داشته و با توجه به استقبال مصرف کنندگان از گوشت لذیذ این پرنده ، اغلب رستوران های Fast Food ، گوشت بلدچین را در لیست غذاهای پرمصرف قرار داده اند، اما با این وجود هنوز کشتارگاهی مخصوص کشتار  راه اندازی نشده است که بتواند پاسخگوی نیاز رو به افزایش کشتار این پرنده باشد. هم اکنون تمام مراحل تولید تا کشتار در داخل یک مجموعه انجام می شود که البته در آینده ای نزدیک ضرورت احداث کشتارگاه مخصوص بلدرچین احساس خواهد شد . تغذیه پیشنهادی دی کیو شاپ در جدول زیر نشان داده شده است.

اقلام مصرفی در جیره۱-۲۰ روزگیدوره پرورش تا کشتارتخمگذار
ذرت۳۹۶۴۵۰۴۶۷
سویا۴۵۵۳۹۵۳۵۲
گلوتن ذرت۷۳۶۰۳۶
نمک۲۳۳
سبوس گندم۱۷۲۰۲۰
مکمل معدنی (مینراله)۲.۵۲.۵۳
مکمل ویتامینه۲.۵۲.۵۳
لیزین۰.۴۰.۳۰.۵
متیونین۲۲.۲۱.۵
ویتامین A۱۱۱
ویتامین ب کمپلکس۳۳۱.۵
ویتامین C۱.۴۱.۵۰.۵
ویتامین K۱۱۱.۵
ویتامین D3۱۱۲
ویتامین E۱۱۱.۵
دی کلسیم فسفات۱۴۱۶۱۹
صدف (کربنات کلسیم)۱۲۲۰۷۰
روغن مایع۱۵۲۰۲۵
ضد کوکسیدیوز۰.۲۰.۲۰.۲

پرورش بلدرچین صنعتی

پرورش بلدرچین صنعتی : در چند سال اخیر با رشد مشاغل خانگی در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی، مشاغل زود بازده ای بوجود آمدند که به دنبال آن دی کیو شاپ سهمی در طرح بسیج اقتصادی دارا می باشد که با در اختیار گذاشتن دستگاه های جوجه کشی از طریق سپاه پاسداران به افراد کم بضاعت و جویای کار، مشغول جوجه کشی انواع پرندگان از قبیل مرغ بومی ، غاز ،اردک ، قرقاول، جوجه کشی بلدرچین با ماشین های مختلف و غیره هستند و از این طریق منبع درآمدی برای خود و خانواده خود بوجود آوردند.

طرح پرورش بلدرچین در بین تولیدکنندگان از اهمیت بسزایی می باشد که با توجه به طرح توجیه اقتصادی مناسب و سودآور پرورش به صورت صنعتی یکی از تولیدات زودبازده در بین تولیدکنندگان می باشد و غذای سالم در اختیار اقشار مردم قرار می گیرد. پرورش صنعتی بلدرچین نسبت به سالیان گذشته رشد خوبی داشته و مهمتر از آن بازار مناسبی در حال حاضر وجود دارد و در بعضی از مناطق تقاضا بیشتر از تولید می باشد و به همین طریق در مناطقی که پرورش بلدرچین صنعتی انجام می گیرد، بلدرچین گرم و سرد منتقل می شود.

میزان رشد سریع : میزان رشد این پرنده در حدود ۳/۵ برابر سریعتر از دیگر طیور اهلی می باشد

بلوغ جنسی سریع : در حدود سن ۵۰ – ۴۰ روزگی بلدرچین های ماده در پیک تولید هستند .

تولید تخم بالا : در صورت پرورش صحیح ، این پرندگان در سال اول تولید توانایی تولید ۲۶۰ تخم را دارا می باشند .

کوتاه بودن فاصله میان نسل ها : توان بلدرچین در تولید ۴ – ۳ نسل در سال اول تولید این امکان را برای محققین فراهم آورده است تا از آن به عنوان پرنده ای آزمایشگاهی استفاده نمایند .

دوره انکوباسیون بلدرچین (جوجه کشی) کوتاه

جوجه کشی تخم این پرنده ۱۸ – ۱۷ روز طول می کشد .

تراکم بالای پرورش : با توجه به اینکه جثه این پرنده کوچک و نیز به سطح آبخوری و دانخوری کمتری احتیاج دارد در مقایسه با دیگر پرندگان تعداد پرنده بیشتری در واحد سطح میتوان پرورش داد .

واکسیناسیون کمتر (ندارد) : با توجه به اینکه گونه های بلدرچین در برابر برخی از بیماری های رایج طیور حساسیت کمتری دارند در نتیجه به واکسیناسیون کمتری احتیاج دارند . با انواع بیماری های بلدرچین و روش پیشگیری از ان ها در این مقاله آشنا شوید.

برگشت سریع سرمایه : با توجه به اینکه سن بلوغ بلدرچین ۵۰ – ۴۰ روزگی می باشد در نتیجه می توان گوشت و تخم این پرنده را سریع به بازار عرضه نمود .
✔️ …و مهمترین بخش ارزش غذایی بالای گوشت و تخم بلدرچین می باشد.

پرواربندی بلدرچین در جهان

تقریبا می توان گفت، اهلی کردن بلدرچینها در حدود قرن یازدهم و احتمالا در ژاپن صورت گرفته و در چین و کره نیز ادامه یافت.
از اوائل قرن ۲۰ نگهداری و پرورش این پرنده توسط دامپروران از اهمیت خاصی برخوردار گشت. در مرحله نخست هدف از نگهداری بلدرچین تولید تخم بود که بعدها به عنوان یک منبع تولید گوشت نیز مطرح شد. در ژاپن از سال ۱۹۱۰ به گزینی این پرنده جهت تولید تخم آغاز و پس از مدتی جایگاه ویژه ای یافت. در آن زمان تخم بلدرچینها در انکوباتورهای نفتی و یا در زیر مرغهای کرچ قرار داده می شد.

پیشرفت صنعت پرواربندی بلدرچین

اولین پیشرفت صنعت پرورش بلدرچین در سال ۱۹۳۰ اتفاق افتاد و پس از این تاریخ سرعت پیشرفت و انتقال آن به سایر نقاط دنیا بسیار زیاد شد و در اندک زمانی این پرنده به آمریکای شمالی، اروپا، خاورمیانه و خاور نزدیک راه یافت.
این پرنده به دلیل داشتن جثه کوچک دارای مصرف غذای ناچیزی است و نیاز به جای زیادی جهت پرورش ندارد. همچنین رشد سریع و سن کم بلوغ جنسی و نتیجتاٌ تولید نسل جدید در مدتی کوتاه (فاصله نسلی کوتاه) نه تنها در زمینه نگهداری ، عادات و رفتار تغذیه ای و اصلاح نژاد بلکه در زمینه فیزیولوژی ، پاتولوژی و توکسی کولوژی نیز مورد بررسی است.

در پایان امیدواریم که این مقاله ” پرورش بلدرچین ” برای شما کاربران عزیز دی کیو شاپ مفید بوده باشد. در صورتی که هر گونه سوالی و مشکلی در رابطه با پرورش و نگهداری بلدرچین دارید می توانید از طریق انجمن جوجه کشی سوالات و مشکلات خود را با متخصصین این حرفه مطرح کنید.

همچنین میتوانید در صورت نیاز به خرید دستگاه جوجه کشی و سایر تجهیزات پرورش طیور خرید خود را به صورت اینترنتی از دی کیو شاپ انجام داده و سفارش خود را همین حالا ثبت نمائید، برای دریافت مشاوره می توانید همین حالا با کارشناسان دی کیو شاپ تماس بگیرید.

    نظرات کاربران
    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.