پرورش اردک اهلی

پیش از آنکه به پرورش اردک اهلی بپردازیم بهتر است با یک تعریف کلی در مورد آن مطلب را آغاز کنیم، اردکهای اهلی گونه ای از اردک هستند که بیشتر در شمال کشور با هدف استفاده از گوشت ، تخم و پر نگهداری می شوند تقریبا اکثیر نژادهای اردک اهلی شده هستند به غیر از اردک موسکووی ! این گونه از حیواناتی به شمار میرود که علاقه زیادی به آب دارد و بسیاری گمان میکنند که زندگی در خشکی برای حیوان با لذت ورضایت همراه نیست .
ویژگی های اردک اهلی
ولی باید دانست که برخلاف تصور، تجربه نشان دادهاست که اردک خیلی زود به تغییر محیط و وضع موجود عادت کرده وبه آسانی قادر است کمبود آب ودریاچه وامثال آن را با مراتع و علف زارهای سبز وخرم جبران نموده وحتی پرورش به طریقه بسته را به نحوی که در مویر سایر طیور اهلی جریان دارد به آسانی وخوبی تحمل نماید .
در مورد ساختمان جایگاه و لانه اردک اهلی شرایط واصولی که برای مرغداریها باید در نظر گرفته شود عیناً جهت لانههای اردک اهلی قابل اجرا میباشد، منتهی باید در نظر داشت، چون اردک اهلی عادت دارند تمام مدت شب وروز را در هوای آزاد زندگی کنند ودائماً در حال حرکت وفعالیت باشند.
برای اطلاعات بیشتر جهت جوجه کشی و راهنمای خرید دستگاه مناسب، پیشنهاد میکنیم که مقاله جوجه کشی اردک را مطالعه نمایید.
تغذیه و پرورش اردک اهلی
برخلاف سایر انواع طیور اهلی، پرورش اردک اهلی از همان ساعات اولیهٔ خروج از تخم، علاقهٔ عجیبی به خوردن غذا از خود نشان میدهند و معمولاًٌ در چنین هنگامی بهتر است از خوراکهایی که در آب وجود دارد یا مواد غذایی که منشأ حیوانی دارند برای تغذیهٔ جوجه استفاده شود. ولی چنانچه این کار مقدور نباشد میتوان روزی پنج الی شش بار مقداری آرد سبوس وپودر شیر وآرد مواد علوفهای را به صورت خمیر درآورده ودر اختیار جوجهها قرار داد .
تجربه نشان دادهاست که ترکیبات مزبور که البته میتوان اجزای آن را با مواد غذایی وعلوفه ودانههای دیگر تعویض نمود، غذای کامل وخوبی برای اردکها به شمار میرود وبخصوص در رشد ونمو جوجهها تاثیر زیادی دارد .رشد جوجه اردک نسبت به سایر طیور اهلی کم وبیش سریع تر است واگر غذا به میزان کافی ومتعادل در اختیار حیوان گذاشته شود، حیوان رشد عجیبی خواهد کرد . تغذیه حیوان از دو هفتگی به بعد تدریجاً کم شده ودر سن سه تا چهار هفتگی تعداد دفعات غذا به دو بار در روز تقلیل مییابد.