انواع نژاد اردک اهلی

اردک های اهلی دارای نژاد های گوناگونی در رنگ ها و شکل های مختلفی میباشد. پرورش و جوجه کشی اردک ها معمولا برای تخم ها، پر و کرک ، و گوشت انجام میشود. البته بعضی افراد نیز آنها را برای استفاده به عنوان حیوان خانگی و نمایش نگهداری میکنند. تعداد زیادی اردک اهلی در نژاد های مختلف وجود دارند که تقریبا ریشه تمامی آنها به اردک وحشی برمیگردد. در ادامه به بررسی و معرفی انواع نژاد های اردک اهلی می پردازیم.
اردک پکین American Pekin
مبدا این نژاد کشور چین است و اولین بار در سال ۱۸۷۳ به عنوان یک نژاد مشخص معرفی شدهاست. در حال حاضر بیشتر مزارع پرورش اردک گوشتی در آمریکا از این نژاد استفاده میکنند. وزن اردک نر بالغ در حدود ۴ تا ۴.۵ کیلوگرم و اردک ماده بالغ ۳.۶ تا ۴.۱۰۰ کیلوگرم است.
اردک پکین تخم گذاری خوبی دارد، به طوری که سالانه بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ عدد تخم میگذارد و وزن هر یک عدد تخم آن بین ۶۰ تا ۸۰ گرم بوده و رنگ پوسته آن سفید کرمی و یا سبز زیتونی است. این نژاد دارای بدنی کشیده وسینهای پهن بوده و رنگ آن سفید کرمی و رنگ پوست آن زرد و رنگ منقار و پاها پرتقالی است.
وجه تمایز مرغابی نر از ماده، وجود دو پر کوچک تابیده در منتهای الیه دم است. امتداد بدن از شانه به طرف پشت، شیب دار بوده و در حقیقت قسمت انتهایی بدن و دم نزدیک زمین قرار گرفتهاست. این طرز ساختمان بدن و همچنین طرز راه رفتن، پرنده را شبیه به پنگوئنها میسازد.
طرز ساختمان بدن سبب شدهاست که حیوان نتواند به آسانی بر روی زمین جفتگیری کند از این رو برای جفتگیری باید در آب برود. بهترین سن برای عرضه در بازار سن ۸ تا ۱۲ هفتگی است و در این سن وزن اردک بین ۲.۵ تا ۳.۵ کیلوگرم خواهد بود، و پس از آن به تدریج از کیفیت گوشت کاسته میشود.
اردک آنکونا Ancona
یکی از ویژگی های برجسته این نژاد، پرهای زینتی آن است. نژاد اردک آنکونا از نژاد های پرورش یافته در انگلستان است. برای اولین بار در اوایل سال ۱۹۷۰ در آمریکا معرفی شد. این پرنده دارای اندازه ای متوسط بوده و تنوع رنگی زیادی دارد که شامل سفید و سیاه، آبی و سفید، سفید و شکلاتی و بنفش کمرنگ و سفید میشود. این مرغابی جزو نژادهای گوشتی است.
اردک استرالیایی کال Australian Call
نژاد اردک کال، یک پرنده جذاب و زیبا است که معمولا به عنوان حیوان خانگی نگهداری میشود. این پرنده دارای سایز کوچکی بوده و در گذشته در شکار ها برای جذب پرنده های بزرگتر به سمت شکارچی استفاده میشده است.
اردک Black East Indies
نگهداری و پرورش اردک Black East Indies برای اهداف تزئینی صورت میگیرد. این پرنده دارای پرهای زیبا و درخشان سبز و سیاه تیره به همراه نوکی سیاه است. وزن معمول این پرنده زیر ۱ کیلوگرم میباشد.
نژاد روئن Rouen
منشا این نژاد شهر روئن در ایالت نرماندی فرانسه است که نام این نژاد نیز از نام آن گرفته شده است و این نژاد تا حدودی شبیه نژاد پکین است . این نژاد در اصل از نژاد اردک وحشی مالارد منشعب شده است وزن اردک نر در حدود ۴.۵کیلوگرم وزن ماده ۴ کیلو گرم است.
از نظر رنگ، نر وماده در این نژاد اختلاف دارند و رنگ نرها زیباتر از رنگ مادهها میباشد. جثه نرها نیز از جثه مادهها بزرگ تر است. رنگ ماده سفید وقهوهای روشن است و پاها و منقار به رنگ پرتقالی و پوست به رنگ زرد است و مرغابی ماده آن علاقه چندانی به خوابیدن بر روی تخم ندارد. ماده اردک ها سالانه ۷۰ عدد تخم میگذارند. مدت زمان جوجه کشی اردک اهلی ۲۸ روز میباشد.
نژاد ایلسبوری Aylesbury
مرغابی تنبل و سنگین وزن از اردکهای نژاد گوشتی است که منشا آن دره ایلسبوری در حومه شهر لندن در انگلیس است، و وزن مرغابی نر آن در حدود ۴.۵ کیلوگرم وزن مرغابی ماده در حدود ۴ کیلوگرم است . پرورش و جوجه کشی اردک ایلسبوری برای تولید گوشت انجام میگیرد.
مرغابی ایلسبوری منقاری بلند، راست و به رنگ سفید صورتی فام، و پاهای پرتقالی رنگ دارد و برخلاف رنگ پوست سایر نژادهای مرغابی که معمولاً زرد است رنگ پوست مرغابی ایلسبوری سفید است. میزان تولید تخم آن سالیانه در حدود یکصد عدد تخم است .
اردک آبی سوئدی Blue Swedish
این اردک اهلی در ابتدا در پامرانیان سوئد پرورش یافته است اما این منطقه در حال حاضر در شمال غربی لهستان و شمال شرقی آلمان واقع شده است. از ویژگی های این پرنده میتوان به ناحیه سر بیضی شکل، پرهای خاکستری مایل به آبی و کمی تیرگی در اطراف پر ها اشاره کرد.
نژاد خالدار استرالیایی Australian Spotted
این نژاد در سال ۱۹۲۰ میلادی در آمریکا بوجود آمد ودر سال ۱۹۲۸ برای اولین بار به نمایش گذاشته شد، همچنین از تلاقی نژادهای مالارد، دم دراز وکال و برخی نژادهای خالدار از گلههای اردک وحشی استرالیایی بوجود آمد. اندازه جثه این مرغابی ها حد واسطی بین گونه مالارد نوک دراز و گونه کال نوک کوتاه میباشد. وزن مرغابی نر آن یک کیلو تا ۲/۱ کیلوگرم و مرغابی ماده بین ۸۷۰ گرم تا ۱۰۵۷ گرم میباشد.
از لحاظ رنگ واریتههای مختلفی نظیر: سرسبز، سر آبی و سر نقرهای دارد. اردک خالدار استرالیایی تخمگذار خوب و مادری ممتاز است. جوجه مرغابی های بسیار فرز و چالاکی دارد واز لحاظ قدرت پرواز همانند نژاد کال Call پرندگانی توانا هستند.
اردک BUFF
به این اردک Orpington نیز میگویند. این نژاد اردک اهلی برای تولید تخم و گوشت پرورش داده میشود. اردک Buff به صورت سالانه میتواند حدود ۲۲۰ عدد تخم بگذارد. این نژاد دارای گردن های بلند، بدن های کشیده، سر های بیضی شکل و پرهای زیبا و تزئینی به رنگ قهوه ای سیر میباشد.
اردک کمپبل Campbell
این پرنده در سال ۱۸۹۱ پرورش یافت. اردک Campbell از نژاد های روئن، رانر و مالارد به وجود آمده است. دارای پرهای خاکی رنگ بوده و سری به رنگ قهوه ای یا سبز زیتونی به همراه منقار قهوه ای دارد. این پرنده میتواند سالانه حدود ۳۰۰ تخم بگذارد و از این نظر به عنوان پرنده تخم گذار قابل پرورش است.
نژاد کایوگا Cayuga
یکی دیگر از انواع نژاد اردک اهلی، این پرنده است که برای منطقه دریاچه Finger در نیویورک آمریکا است. در گذشته این نژاد را برای گوشتش پرورش میدادند، اما امروزه برای اهداف تزئینی نگهداری میشوند. دارای پرهای سبز سوسکی و رنگین کمانی درخشان (متغیر بر حسب نور و زاویه دید)، منقار و پای سیاه و چشم های قهوه ای تیره میباشد.
اردک کاکل دار Crested
اردک کاکل دار به دلیل شکل معیوب جمجمه، که از تحول ژنتیکی سرچشمه میگیرد نامگذاری شده است. این پرنده را بیشتر به عنوان حیوان خانگی یا دکوری استفاده میکنند.
اردک قلاب هلندی Dutch Hook Bill
این پرنده یک اردک اهلی بوده که به دلیل منقار خمیده اش که به سمت پایین انحراف دارد نام گذاری شده است. این پرنده یکی از نژاد های قدیمی پرورشی میباشد. تنها ۸۰۰ ماده تخمگذار از این پرنده در دنیا وجود دارند که همین موضوع خطر انقراض آن را افزایش میدهد.
اردک Indian Runner
ریشه این نژاد به جزیره اندونزی برمیگردد. این پرنده مانند پنگوئن ها راست و سیخ میایستد و به شکلی بدقواره میدود. آنها به ندرت لانه سازی میکنند و معمولا هر جایی که بتوانند تخمگذاری میکنند. این نژاد دارای پرهای زیبای خاکستری رنگ، دم پیچ خورده و گردن بلند میباشد.
در پایان امیدواریم که مطلب ” نژاد اردک ” برای شما مفید بوده باشد و شما را در پرورش و نگهداری انواع اردک کمک کند. در صورتی که قصد خرید دستگاه جوجه کشی برای تخم نطفه دار اردک و سایر دستگاه ها و تجهیزات جوجه را دارید، میتوانید از طریق همین وب سایت دستگاه مورد نظر خود را تامین و خریداری کرده و کسب و کار خود را آغاز نمائید.
-
چند گونه اردک اهلی وجود دارد؟در دنیا نژادهای مختلفی از انواع اردک های اهلی وجود دارد که میتوان به گوشتی، تخمگذار و تزئینی آنها را تقسیم بندی کرد. اردک یکی از اولین گونه های پرندگان است که توسط انسان اهلی شده و به گفته مورخان اولین بار در کشور مصر این اتفاق افتاده است.
-
کدام نژاد اردک برای نگهداری بهتر است؟نژاد های گوشتی از لحاظ دوره کوتاه پرورش از لحاظ اقتصادی به صرفه میباشند. در این بین میتوان از نژاد پکنی نام برد که دوره پرورش این نژاد حدود 60 روز بطول میانجامد.
-
معمول ترین نژاد اهلی کدام است؟نژاد پکین بدلیل دوره کوتاه پرورش و میزان گوشتواری و همچنین ضریب تبدیل بهتر نسبت به دیگر نژادها برتری دارد.