مرغ مرندی

مرغ مرندی

پرورش پرندگان مختلف در تمام دنیا محبوبیت بالایی دارد و از مشاغل سودآور محسوب می شوند. کشور ما خوشبختانه در  پرورش انواع پرنده ها به لطف دانش بسیاری که طی سال ها فرا گرفته شده است و همچنین صنعت قدرتمند دستگاه های جوجه کشی و وجود گونه های متنوع پرنده هر روز در حال رشد است. در میان پرندگان بومی کشورمان مرغ مرندی یکی از محبوب ترین ها به شمار می رود که در سال های اخیر افراد زیادی به پرورش این جاندار جذب شده اند. در ادامه این مقاله خصوصیات رفتاری این پرنده٬ نکات مهم پرورش و….را عنوان خواهیم کرد.

تاریخچه مرغ مرندی

همانطور  که از اسم این نژاد پیداست در منطقه مرند آذربیجان شرقی کشورمان پیدا می شود و در میان مردم این ناحیه پرورش مرغ مرندی بسیار رواج دارد. این جانور شباهت ظاهری بسیار زیادی به مرغ استرالوپ دارد. شهره این پرنده به خاطر توانایی تخممگداری آن و همچنین وزن گیری بسیار سریع است. از نظر ژنتیکی نزدیکی بسیاری با مرغ اورلوف روسی دارد.

همه چیز در رابطه با پرورش خروس های لاری را در اینجا بخوانید.

خصوصیات ظاهری مرغ مرندی

این جانور ظاهری خاص دارد و دن آن پوشیده از پر های مشکی رنگ است و با بر خورد نور آفتاب به آن ها و منعکس شدن نور رنگ سبز نیز در ان ها دیده می شود این نژاد از معدود نژاد هایی است که پر های آن تا ساق پا را می پوشاند. پر های پای جاندار لطیف تر نازک ترند و به بیرون جهت دارند که همین زیبایی پرنده را بیشتر کرده است. از دیگر خصوصیات ظاهری مرغ مرندی می توان به منقار مایل به مشکی ( گاها خاکستری‌)‌ و کوتاه آن اشاره کرد.

خصوصیات ظاهری مرغ مرندی

همانطور که در ابتدا عنوان شد مرغ استرالوپ استرالیایی شباهت زیادی به این گونه دارد اما تفاوت هایی نیز دارند مانند ریش بلند نژاد استرالوپ که در مرندی دیده نمی شود. در ضمن سایز مرف مرندی بیشتر است و تا سن بلوغ حتی تا ۳ کیلو نیز می تواند وزن داشته باشد وزن خروس بیشتر بوده و تا ۵.۵ کیلوگرم نیز ممکن است برسد.

پرورش مرغ مرندی

این گونه نسبت به سایر پرنده ها دوره تخمگذاری بلند تری دارد و همچنین تعداد تخم هایی که می گذارد نیز بالاتر است. در شرایط معمول می توان سالانه ۱۲۰ تا ۱۵۰ تخم در شرایط مهندسی شده جتی تا ۲۲۰ تخم بگذارد. این پرنده در ۶ ماهکی به بلوغ جنسی می رسد و همین مسئله سرمایه گذاری میان مدت برای پرورش و جوجه کشی آن را منطقی می کند. رنگ تخم مرغ مرندی قهوه ای روشن است و دوره تخمگذاری آن از ۶ ماهگی شروع و تا ۹ ماه ادامه دارد.

برای تولید مرغ گوشتی چه نکاتی را باید رعایت کنیم‌‌؟‌

همانطور که در ابتدا اشاره شد این گونه در استان آذربایجان شرقی که بیشتر مواق سال دمای پایینی دارد زندگی می کند. بنابراین شما باید دمای محیطی که در آن قصد پرورش این پرنده را دارید متناسب تنظیم کنید. مقاومت بالایی در مقابل انواع بیماری های باکتریایی قارچی و ویروسی از خود نشان می دهد اما شما نباید هیچگونه ریسکی کنید و واکسن های جانور را به موقع زده تا از شیوع بیماری های مختاف در گله جلوگیری کنید. تمیز کردن کف و دیوار ها و به خصوص آبخوری و دانخوری پرنده باید به طور منظم انچام شود چرا که این پرنده هگام غذا خوردن محیط را کثیف می کند و مدفوع آن ها در ترکیب خود آمونیاک دارد که می نواند مشکلات تنفسی را در بر داشته باشد.

تغذیه مرغهای مرندی

از دیگر نکاتی که باید به‌ان دقت کنید رعایت نکات مربوط به رژیم غذایی است. اینکه رژیم شامل تمام مواد مغذی مورد نیاز پرنده باشد و رژیم جوجه ها به طور اختصاصی برای ان ها تعیین شود. هرگز سعی نکنید دیگر حانداران برای غذا خوردن و یا … کنار مرغ های مرندی بگذارید چرا که احتمال انتقال بیماری های مختلف بالا می رود و استرس جاندار بیشتر می شوذ که هم در تخم گداری و هم در افزایش وزن آن ها تاثیر متفی می گذارد. از جمله موادی که باید در برنامه غذایی جاندار وجود داشته باشد می توان به کلسیم٬ ویتامین D و B٬‌  چربی های حلال در آب و حلال در چربی٬ اسید های آمینه اصلی و فرعی٬ پروتئین ها و مواد معدنی اشاره کرد.

مرغ مرندی گوشت بسیار مغذی دارد چرا که دارای میزان بالایی نیاسین است که از آلزایمر جلوگیری می کند میزان چربی بسیار پایین این گوشت آن را مناسب افرادی می کند که مشکلات اعم از کبد چرب دارند و یا می خواهند با رژیم غذایی مناسب خود را لاغر کنند. از طرفی پروتئین های زیاد موجو در گوشت مرغ مرندی سبب می شود تا فرد مصرف کننده کمتر غذا خورده و ت ساعت ها سیر باشد.  خوردن این گوشت از آن جا که مقدار زیادی اسید آمینه نریپتوفان دارد سبب ترشح هورمون سرتونین می شود که نشاط خاصی را به همراه دارد. از دیگر مزایای آن می توان به پیشگیری از پوکی استخوان٬ رشد ماهیچه ها٬ پیشگیری از بیماری های قلبی نیز اشاره کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *