مرغ بلژیکی (belgian chicken)

مرغ بلژیکی

انجمن توسعه طیور بلژیک در سال ۲۰۰۲ توسط چند نفر از اساتید رشته پرورش طیور بنام نژادهای بومی مرغ بلژیکی تاسیس شد. در نیمه اول قرن نوزدهم بود که کشاورزان منطقه داندرموند و میشلن در فرانسه، منطقه حاصلخیز و سرسبزی را حفظ کردند. این منطقه دارای بسیاری از نژاد های خالص پا فرفری با پرهای فاخته و فاخته فلاندرز بود.

از سال ۱۸۵۰ براهما در بلژیک وارد شد و این نژاد در سایز بزرگ با نژادهای محلی تلاقی داده شد. بعدها از سایر نژادهای آسیایی مانند کوچین و لانگشان نیز برای جفت گیری استفاده شد. در نتیجه نژادی منحصر به فرد با جثه ای قوی ایجاد شد. این نژاد بهترین تولید کننده گوشت ملینرز می باشد.

به دلیل ویژگی های سودآور این نژاد، (a.k.a. مرغ بروکسل) توانست بازار را در انتهای قرن نوزدهم فتح کرد. پس از آن داستان موفقیت آمیز مرغ نژاد میلینز گسترش یافته و به کشورهای دیگر از جمله هلند، فرانسه، انگلستان، آلمان، روسیه و ایالات متحده رسید. به این ترتیب یک زیر نسل جدید و سنگین تر به وجود آمد. یعنی نوع جدیدی از طیور بوقلمون، که به نام “بوقلمون میلینز”، معروف شد.

ویژگی های مرغ و خروس بلژیکی

مرغ بلژیکی (belgian chicken) دارای پرهای سیاه و سفید، فاخته و سفید می باشد. کوپلینگ و دارای تاج پوششی بوده که تا روی گوش کشیده شده است. مرغ و خروس بلژیکی دارای چشمانی به رنگ سیاه و سفید، قهوه ای و قهوه ای مایل به قرمز هستند. این پرنده دارای ریش های کوتاه و کم بوده یا اصلا هیچ ریشی ندارد.

این پرنده بلژیکی در انواع رنگ های سیاه، سفید و طلایی وجود داشته و معمولا وزنی بین ۰.۵ تا ۵ کیلوگرم دارند. همچنین می‌توانند حدود ۱۲۰ تخم در طول سال بگذارند. رنگ تخم ها نیز معمولا به رنگ روشن بوده و وزن آنها بین ۴۰ الی ۶۰ گرم است. این خصوصیت را به عنوان یک قابلیت استثنایی این گونه می شناسند. سه گونه شاخص و اصلی از مرغ بلژیکی، گونه های دی انورس، دی یوکل و دی واترمال می‌باشند.

 

طول دوره جوجه کشی در داخل دستگاه ۱۲ روز می‌باشد. همچنین ۳ روز پایانی دوره (مرحله هچری)، تخم های نطفه دار به جوجه تبدیل می‌شوند.

مرغ و خروس یوسل بانتام

نژاد های مرغ و خروس بلژیکی

این پرنده دارای نژاد های مختلفی است که در ادامه آنها را نام برده و توضیح مختصری راجع به مهمترین آنها می‌دهیم.

یوسل بلژیکی uccle Belgian

مرغ و خروس یوسل بلژیکی جزو پرندگان زینتی به حساب می آید. علاقه مندان به پرورش پرندگان زینتی مانند طوطی می‌توانند این پرنده را نیز پرورش داده و از فروش آن کسب درآمد کنند. برای این کار هم تنها به تعدادی تخم نطفه دار و یک دستگاه جوجه کشی نیاز دارید. اما توجه داشته باشید که برای راندمان بالای جوجه درآوری باید شرایط رشد جنین را فراهم کنید. به طور معمول طول دوره جوجه کشی این نژاد ۲۱ روز بوده و برای رشد نیاز به دمای ۳۷.۵ درجه و رطوبت ۶۰% دارد.

باربو بلژیکی

باربو واتر مال (barbu de watermaal) از دیگر نژاد های مرغ بلژیکی می باشد. این پرنده نیز مانند نژاد یوسل، بیشتر جنبه تزئینی داشته و دارای دم کوتاهی می‌باشند. همچنین وزن پایینی هم دارد به این صورت که خروس باربو وزنی حدود ۷۰۰ و مرغ باربو حدود ۶۰۰ گرم دارد.

کامپین campins

مرغ و خروس کامپین دارای وزن خوبی بوده و مرغ این نژاد را می‌توان به عنوان پرنده تخم گذار و گوشتی نیز به حساب آورد. همچنین زیبایی کامپین بلژیکی سبب شده تا از آن به عنوان پرنده زینتی نیز استفاده کنند.

 

دیگر نژاد های این پرنده به شرح زیر هستند.

  • آردینر ardenners
  • باستیس bassettes
  • اوربرگ بلژیکی Belgian everberg
  • باربنتر brabanter
  • براکل brakel
  • آنتی ورپ antwerp Belgian
  • کروبی grubbe bantam
  • هیروی herve
  • میشلز  mechels
  • تورنا سیس tournaisis
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.