مدیریت سالن مرغداری گوشتی

مدیریت سالن مرغداری

مدیریت سالن مرغداری گوشتی : یکی از فعالیت های اقتصادی نسبتا پیچیده، پرورش طیور و به ویژه جوجه مرغ گوشتی می باشد. این حرفه رموز زیادی دارد و از آنجایی که با جوجه مرغ های جوانی سر و کار داریم که بسیار حساس هستند، متقابلا حساسیت کار نیز بالا تر می رود. مادران و پدران این جوجه ها، در شرایط بسیار مناسبی پرورش می یابند و صفات تولیدی و حیاتی شان، به دقت و در شرایطی خاص انتخاب شده و به جوجه ها منتقل می شود.

وزن جوجه ها معمولا در ۴۰ روز اول، به ۵۰ برابر وزن اولیه شان می رسد. کل مدت نگهداری آن ها ۱۰۰۰ ساعت می باشد که باید با دقت و حساسیت خاصی طی شود.

برای به دنیا آمدن و پرورش این جوجه ها حتما شرایط مناسبی در نظر گرفته شده ، که با استفاده از تاکتیک ها و روش های خاص مراقبتی می توان خطرات احتمالی را کاهش داد و در نهایت پروسه ی رضایت بخشی را پشت سر گذاشت. حوزه ی اصلی مدیریت جوجه های گوشتی شامل این موارد می شود:

مدیریت سالن مرغداری

مدیریت سالن

بهداشت

بازاریابی

در این مقاله به توضیح اصول پرورش جوجه ها و نکات عملی و کلیدی استان قم خواهیم پرداخت.

یک سالن پرورش مناسب جوجه کشی، باید شرایط لازم را برای پرورش جوجه ها داشته باشد. در حقیقت سالنی مناسب است که دارای تجهیزات مناسب، سیستم کنترل دما، رطوبت، کیفیت هوا و نور باشد. این سیستم ها باید متناسب با فصل باشند و بتوان از سیستم آبخوری و دانخوری به راحتی و در هر زمان استفاده کرد.

دیوار ها و سقف های عایق، هواکش ها، بخاری ها، کولر ها، ورودی های هوا، ترموستات ها، و تایمر ها در سالن، باید سالم و کاربردی باشند.

یک سالن مناسب باید از جوجه ها در مقابل باد و باران، حمله ی حیوانات دیگر و سایر پرندگان، تغییرات دما و غیره محافظت کند.

از مشخصات سالن مناسب مرغداری

سقف و دیوار ها باید محکم و بدون شکاف باشند.

در و پنجره ها کیپ، و دارای عایق باشند؛ هیچ گونه درزی نباید وجود داشته باشد.

کف سالن باید به گونه ای باشد که نظافت و ضدعفونی آن به راحتی و بدون دردسر انجام شود. (می توان از سیمان و آسفالت استفاده کرد).

دیوار ها قابل شست و شو باشند.

سالن حتما باید دارای سیستم تهویه ی هوا باشد.

دیوار ها و سقف عایق باشند.

سالن باید سیستم لوله کشی آب داشته باشد. این لوله ها باید متناسب با شرایط هوا ساخته شوند تا در تابستان گرم نشوند و در زمستان یخ نزنند.

برق کشی مناسب و تجهیزات کنترل کننده نیز از مشخصات یک سالن استاندارد می باشند (دیمر، تایمر و…).

هر ۱۸ متر مربع از سالن، یک لامپ ۱۰۰ تمیز و در ارتفاع ۲.۴ متری وجود داشته باشد. اگر لامپ ها تمیز نباشند و یا ارتفاع بیشتر باشد، باید تعداد لامپ ها را بیشتر کرد.

اگر سالن دارای شرایط ایده آلی باشد و نکات بهداشتی در آن رعایت شده باشند، می توان در هر متر مربع از سالن ۱۵ جوجه پرورش داد.

تا ۴ هفتگی جوجه ها، برای ۱۰۰ جوجه باید فضای لازم دانخوری ۳.۶ متری ، و پس از آن ۶ متری در نظر گرفت. (لازم به ذکر است که اگر دانخوری از نوع ناودانی بود، به دلیل دو طرفه بودن دانخوری می توان تعداد را به نیمه رساند).

تا سن ۴ هفتگی جوجه ها، آبخوری ۱۰۰ سانتی متر و پس از آن ۱۲۵ سانتی متر باید در نظر گرفته شود (به ازای هر ۱۰۰ جوجه). برای محاسبه ی تعداد آبخوری ها می توانید عدد مربوطه را به محیط آبخوری تقسیم کنید.

priority_high نظرات کاربران
  • شنبه ۰۲ شهریور ۱۳۹۸ at ۱۴:۲۳
    Permalink

    باتشکر از توضیحات تخصصی شما

    Reply
    • شنبه ۰۲ شهریور ۱۳۹۸ at ۱۶:۱۴
      Permalink

      سلام
      خوشحالیم که مطالب سایت دی کیو شاپ مورد رضایت شما می باشد.

      دی کیو شاپ

      Reply
  • چهارشنبه ۰۳ مهر ۱۳۹۸ at ۱۰:۳۰
    Permalink

    ممنون استفاده بردیم

    Reply
    • یکشنبه ۰۷ مهر ۱۳۹۸ at ۱۱:۳۱
      Permalink

      سلام
      خواهش میکنم / باعث افتخار دی کیو شاپ می باشد که مطالب سایت را انتخاب فرمودید/

      دی کیو شاپ

      Reply
  • چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ at ۱۶:۰۵
    Permalink

    سلام
    در پرورش مرغ گوشتی از چه نژادی استفاده کنیم که مناسب ایران باشد ،تو فروشش هم چگونه بازار پیدا کنیم یا با کشتارگاه ها مرتبط بشویم؟
    ممنون

    Reply
    • چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ at ۱۷:۲۱
      Permalink

      سلام
      جوجه های نژاد راس و هوبارد و.. مناسب آب و هوای ایران می باشد. برای خرید نیز می توانید از داروخانه های دامپزشکی و یا مراکز فروش نهاده های دامی جویا شوید.

      Reply
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *