قرقاول سیلور

قرقاول سیلور یکی از زیباترین نژاد های قرقاول است. محل زندگی این پرنده بیشتر در کوه ها، بخشی از سرزمین اصلی آسیای جنوب شرقی، و شرق و همچنین جنوب چین و ویتنام، مناطقی از کشور آمریکا و جزایر هاوایی میباشد. قرقاول سیلور نر بالغ دارای رنگی سیاه و سفید میباشد، در حالی که پرنده ماده به طور عمده قهوه ای رنگ است. هر دو جنس نر و ماده این پرنده دارای صورتی قرمز و پاهایی نسبتا بلند و قرمز هستند.
نژاد قرقاول سیلور دارای رنگهای خیلی متنوع و پررنگ بوده و برای پرورش دهندگان مبتدی بسیار مناسب میباشد. این طیور را میتوان در محیط های سایه نیز براحتی دیده و پرورش داد. از دیگر ویژگی های ظاهری قرقاول نر سیلور میتوان به دم بلند و کشیده و بسیار زیبا و جذاب آن اشاره کرد.
پرورش قرقاول سیلور
پرورش قرقاول سیلور کار نسبتا آسان و بی دردسری است. یکی از ویژگی های این پرنده که سبب راحتی در پرورش آن میشود این است که مقاومت بالایی در برابر شرایط آب و هوایی دارد.قرقاول های نقره ای میتوانند در آب و هوای گرم، تا دمای ۵۵ درجه سانتیگراد و در هوای سرد نیز تا منفی ۱۵ درجه سانتیگراد را تحمل کنند.
هرچند با توجه به این ویژگی باز هم پرورش دهنده باید از طیور در مقابل سرما و گرما محافظت کرده و شرایط پرورشی مناسبی را فراهم نماید. برای اینکار میتوانید از سیستم های سرمایشی و گرمایشی مخصوص مرغداری ها در سالن پرورش استفاده کنید. البته مانند دیگر طیور، میتوان پرورش قرقاول سیلور را به صورت باز و نیمه باز نیز انجام داد.
اما توجه داشته باشید که حتما باید نکات مهم پرورش باز و نیمه باز را رعایت کنید. به طور مثال قرقاول نقره ای میتواند تا چند متر پرواز کند، در نتیجه برای جلوگیری از فرار پرنده باید از توری مناسب و یا حفاظ استفاده شود. فراموش نکنید که بستر مناسب برای این پرنده، بستر ماسه ای و یا ماسه ساحل است، اما میتوانید از کاه و کلش نیز بستری مناسب برای پرورش این پرنده ایجاد کنید. قرقاول سیلور ماده در طول سال نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ عدد تخم میگذارد. ناگفته نماند که این طیور دیر به بلوغ میرسند یعنی ۲ سالگی و در بعضی مواقع حدود ۱ سالگی.
تغذیه و تولید مثل
تغذیه قرقاول سیلور از انواع خوراک ها صورت میگیرد که به صورت ترکیبی به آنها داده میشود. به طور کلی رژیم غذایی این پرنده شامل کنسانتره ها، دانه، تخم گیاهان و حشرات زنده است.
همچنین زمان تولید مثل از اواسط فروردین ماه شروع شده و فصل تخمگذاری بصورت مصنوعی از دی تا خردادماه میباشد. هرچند با نوردهی مصنوعی و ترکیب تغذیه مناسب، فصل تخمگذاری این پرنده تغییر کرده و میتواند تخمگذاری بالایی داشته باشد.
قرقاول سیلور در ایران
جوجه کشی قرقاول سیلور در ایران به مانند دیگر قرقاول ها معمولا بصورت مصنوعی و به کمک دستگاه جوجه کشی انجام میگیرد. مدت زمان جوجه کشی این پرنده بین ۲۶ تا ۲۸ روز می باشد. اما جوجه کشی این گونه از قرقاول در ایران سخت بوده و در هر دستگاه جوجه کشی نمیتوان تخم نطفه دار این پرنده را تبدیل به جوجه کرد. دقت کنید که معمولا رطوبت این پرنده نسبت به سایر نژاد های قرقاول بالاتر است. و نیاز به اکسیژن دهی و چرخش استاندارد و گهواره ای دارد.
قیمت قرقاول سیلور
قیمت این گونه از قرقاول حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ هزار تومان میباشد (دی ماه ۱۳۹۹) و با توجه به فصل متغیر است. بازار خرید و فروش قرقاول نیز حدودا از اواسط بهمن ماه شروع میشود.
مطلب بسیار خوبی بود.ممنون
سلام توضیح در مورد جوجه کشی داخل دستگاه کم بود اگر دما و رطوبت دقیق برا دستگاه گفته بشه خیلی بهتره.
سلام وقت بخیر
در بخش آموزش جوجه کشی ، در رابطه با دما و رطوبت توضیح کامل داده شد.