خواص گوشت بلدرچین

گوشت بلدرچین بعلت پروتئین بالا و درصد چربی پایین مصارف فراوانی داشته و برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند ضعف اعصاب، ناراحتی های روانی و بی خوابی موثر است. یکی از خواص گوشت بلدرچین این است که در افراد مسن موجب بازیابی قوای از دست رفته جوانی میشود. سفیدی گوشت، نشانه تازگی و کم چربی بودن آن نشانه تغذیه صحیح پرنده در دوران پرورش است. بطور میانگین ۶۲ درصد وزن بلدرچین قابل استفاده است که در ابین مقدار در مرغ ۵۵ درصد میباشد. حدود ۲۰ درصد وزن کل بدن بلدرچین را عضله تشکیل میدهد و درصد پروتئین و ماده خشک در عضله ران این پرنده ۸۰ درصد است. در صورتی که در مرغ این رقم ۶۵ درصد میباشد.
طعم مطبوع گوشت ها عمدتاً بدلیل وجود مادهای است بنام گلیکوژن است که در سلولهای ماهیچهای وجود دارد. هر قدر که ماهیچه درطول حیات خود فعالتر باشد، مانند ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و گوسفند و همچنین سینه پرندگان وحشی گوشت آن نیز لذیذ تر است. از سوی دیگر فعالیت و جنب و جوش حیوانات بطور کلی باعث افزایش میزان ذخیره گلیکوژن ماهیچهها و در نتیجه بهبود کیفیت آنها میشود. به طوری که حیوانات وحشی اعم از نشخوار کنندگان (آهو، گوزن، بز کوهی و …) و همچنین پرندگانی مانند قرقاول، کبک، تیهو، دراج و بلدرچین همگی به دلایل گفته شده، دارای گوشتی فوقالعاده لذیذ میباشند.
بلدرچین حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پر جنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست و خیز و پرواز داشته باشد. فواید گوشت بلدرچین بدلیل خواص مذکور بسیار بالا میباشد. گوشت این پرنده خوش طعم، لذیذ و مقوی بوده و از طرفی ماهیچه سینه که بزرگترین ماهیچه پرندگان است در پرندگانی چون مرغ و خروس و اردک و غاز که امکان پرواز ندارند دارای بافتی خشک و طعمی نه چندان لذیذ است. در حالیکه در مورد بلدرچین بدلیل جنب و جوش و پروازهای متناوبی که انجام میدهد، گوشت سینه پرنده علاوه بر اینکه حجم قابل توجهی از کل لاشه (یک سوم لاشه) را تشکیل میدهد دارای طعمی بسیار خوش و لذیذ میباشد.
فواید گوشت بلدرچین
همچنین بافتهای مفصلی پرنده بدلیل وجود سلولهای پیچیده پیوندی در اثر پختن یا بریان شدن، به هیچ وجه متلاشی نشده و پرنده پس از طبخ نیز ترکیب خود را حفظ میکند. میزان پروتئین موجود در گوشت بلدرچین از پروتئین پرندگان معمولی ۵ تا ۱۰ درصد بیشتر است. این درحالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئینها یافت نمیشود، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد. به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای افراد مسن و از کار افتاده که احتیاج مبرم به ترمیم سلولهای از دست رفته بافتهای خود را دارند، برای حفظ و بازیابی سلامت خود، مصرف گوشت بلدرچین را تجویز مینمایند.
از طرف دیگر وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین های عدیده در گوشت بلدرچین آنرا به دارویی معجزه آسا برای درمان امراضی همچون آسم، تشنج، فشار خون و ضعف اعصاب تبدیل کرده است. حتی در ناراحتی های روانی و عقب افتادگی های جسمی و همچنین بی خوابی از این گوشت استفاده میشود. در هر حال گوشت و تخم بلدرچین برای کودکان رشد سریع، برای نوجوانان هیجان و جنب و جوش، برای جوانان نشاط، برای میانسالان تندرستی و اطمینان و برای سالمندان سلامت مجدد و تجدید قوا و شادابی را به ارمغان میآورد.
همچنین عدم وجود هر گونه مواد افزودنی غیر طبیعی و غیر مفید همچون هورمونها و آنتی بیوتیک ها که جداً سلامت انسان را تهدید میکنند، دلیل دیگری بر کیفیت طبیعی و مطلوب گوشت بلدرچین میباشد. یکی از منابع عالی برای نیاسین، فسفر، کلسیم، مس، تیامین، ویتامین B6، روی، آهن و سلنیوم را میتوان گوشت بلدرچین نامید که برای بیماری های بسیاری مفید است. در واقع فواید بسیار گوشت بلدرچین موجب شده تا افراد زیادی به سمت پرورش بلدرچین رفته و سعی کنند از این راه کسب درآمد کنند. در ادامه برخی از فواید گوشت بلدرچین را نام بردهایم.
استحکام استخوان
از آنجایی که این گوشت منبع خوبی برای فسفر و کلسیم میباشد، تاثیر زیادی در سلامت استخوان و تقویت آن دارد. برای این که بتوان از پوکی استخوان پیشگیری کرده و سبب استحکام آنها شوید، میتوانید گوشت این پرنده را به سبد غذایی تان اضافه کنید. نگفته نماند که علاوه بر فسفر و کلسیم، این ماده غذایی دارای ویتامین دی و کا بوده و به خوبی میتواند موجب رشد استخوان و استحکام آن شود.
سلامت قلب با گوشت بلدرچین
به دلیل وجود پروتئین موجود در گوشت این پرنده، بسیاری از متخصصان و دکترهای تغذیه، مصرف آن را سبب پایداری کلسترول بد خون میدانند. به همین دلیل میتوان استفاده از آن را برای مراقبت از سلامت قلب مفید دانست. هرچند بهتر است فراموش نکنید که نباید با روغن های اشباع مصرف شود، در غیر اینصورت خاصیت گوشت بلدرچین برای قبل، تاثیرگذار نخواهد بود.
ترمیم بافت بدن
مصرف گوشت این پرنده به دلیل پروتئینی که دارد موجب بازسازی و کمک به ترمیم برخی از بافت ها و سلول ها در قسمت هایی مانند ناخن، مو و پوست میشود. البته مصرف و اضافه کردن این ماده غذایی به خوراک روزانه سبب افزایش تولید هورمون ها و آنزیم ها نیز میگردد.
ضد کم خونی
افراد بسیاری از مشکل کم خونی رنج میبرند و برای درمان این بیماری، به مصرف آهن روی میآورند. مقدار آهنی که این گوشت دارد، میتواند با کم خونی مقابله کرده و به درمان کمک کند. از دیگر خواص گوشت بلدرچین میتوان به تقویت تولید هموگلوبین و اریتروسیت ها اشاره کرد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
افرادی که میخواهند سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کرده و دنبال یک ماده غذایی مناسب برای این کار هستند، میتوانند از گوشت بلدرچین استفاده کنند. تقویت سیستم ایمنی اهمیت بالایی دارد، زیرا از ابتلا به بیماری های مختلف جلوگیری کرده و بسیاری از باکتری ها و دیگر عوامل بیماری زایی که وارد بدن میشوند را نابود میکند. از این رو به دلیل وجود مواد مغذی و مناسبی که در گوشت این پرنده وجود دارد، میتواند سبب تقویت ایمنی سیستم بدن شود.
رفع مشکلات گوارشی
یکی دیگر از خواص گوشت بلدرچین که میتوان به آن اشاره کرد، رفع مشکلات گوارشی میباشد. از آنجایی که اگر در فعالیت این سیستم اختلالی ایجاد شود، هضم و جذب مواد غذایی دچار مشکل خواهد شد، بهتر است به حفظ سلامت آن فکر کنید. اگر ابن گوشت را به طور منظم و اندازه استاندارد مصرف کنید، میتوانید مشکلات پیش آمده را از بین برده و همچنین کارکرد روده و معده را نیز بهبود بخشید.
بهبود حافظه و افزایش سلامت مغز
از دیگر فواید گوشت بلدرچین، بهبود عملکرد عصب های مغزی و بهبود حافظه فرد است. در واقع وجود مقدار قابل توجهی از ویتامین B سبب میشود تا سلامت مغز حفظ شود. به همین دلیل مصرف آن به افراد سالخورده و میانسال بسیار توصیه میگردد.
افزایش سلامت چشم
دو ماده ای که برای چشم ها بسیار مفید هستند، گوشت و تخم بلدرچین میباشند. ویتامین A که در این دو محصول بلدرچین وجود دارد، برابر با مقداری است که در هویج وجود دارد. همچنین زرده تخم بلدرچین از پروتئین زیادی تشکیل شده که میتواند برای سلامت بدن مفید باشد. همچنین در زرده دو ماده وجود دارد به نام های لوتئین و زیگزانتین که سبب حفظ سلامت شبکیه چشم میشوند.
از دیگر فوایدی که گوشت بلدرچین دارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- رفع مشکلات تنفسی
- حفظ سلامت پوست و بازسازی بافت های آن با ویتامین هایی نظیر A، B و E که سبب جلوگیری از پیری زودرس میشوند.
- تبدیل کربوهیدرات به قند به وسیله ویتامین B2 و ایجاد انرژی برای بدن
احتیاط در مصرف گوشت بلدرچین
با تمام خواص و فوایدی که تا به اینجا به آنها اشاره کردیم، بهتر است در مصرف این ماده غذایی زیاده روی نکنید. مصرف بیش از اندازه هر چیزی میتواند مضر باشد. از مواردی که ممکن است با مصرف بیش از اندازه گوشت این پرنده به آنها دچار شوید میتوان به مشکلات زیر اشاره کرد.
- پایین آمدن فشار خون
- آسیب رسانی به متابولیسم
- ایجاد آسیب های و مشکل های کلیوی
- ایجاد سنگ کلیه
- افزایش تجمع کلسترول
- جلوگیری از جذب شدن مواد مغذی برای بدن
سلام مطالب بسیار عالیه خسته نباشین کامل و دقیق
سلام
تشکر بابت حسن انتخاب شما؛
دی کیو شاپ
سلام اطلاعات خوبی در موردگوشت وتخم بلدرچین به من دادید بطوری که تصمیم گرفتم کاری برای پرورش بلذرچین کنم لطفأ مرا راهنمایی کنید.
سلام
در بخش وبلاگ سایت دی کیو شاپ مطالب زیادی از صفر تا ۱۰۰ جوجه کشی و پرورش بلدرچین و سایر پرندگان وجود دارد.
Pingback:پرورش بلدرچین - پرواربندی بلدرچین