شرایط محل نصب دستگاه جوجه کشی

علاوه بر داشتن تخم نطفه دار مرغوب و دستگاه جوجه کشی با کیفیت، یکی دیگر از عواملی که برای شروع دوره جوجه کشی باید به آن دقت کرد، محیط دستگاه جوجه کشی می باشد. دقت کنید که هرچقدر هم که تخم نطفه دار و دستگاه خوبی داشته باشید، اگر شرایط محیطی دستگاه ایده آل نباشد، میتواند در راندمان جوجه آوری پایان دوره، تاثیر منفی بگذارد.
برای انتخاب محل نگهداری دستگاه جوجه کشی باید یک سری از عوامل تاثیرگذار مانند دما، رطوبت، تهویه هوا، نظافت و … را رعایت کنید. خوب است بدانید که برای یک جوجه کشی موفق با راندمان خوب، باید تمامی شرایط لازم را فراهم کنید. در ادامه به برخی از این عوامل می پردازیم تا در انتخاب محیط، دقت آگاهی بیشتری داشته باشید.
تهویه هوای محل نصب دستگاه
همانطور که میدانید تهویه دستگاه جوجه کشی، اکسیژن مناسب را به کابین تخم ها وارد و دی اکسید کربن را از آن خارج کند. بنابراین محیط نگهداری باید توانایی تامین اکسیژن لازم برای تنفس جنین و جوجه ها را داشته باشد. در نتیجه حتما باید به تهویه محیط دقت کنید، زیرا بسیار مهم و ضروری میباشد. البته فراموش نکنید که ماشین جوجه آوری را نزدیک مواد بد بو، مکان هایی که دارای مواد اولیه، مواد کثیف و محل نگهداری دیگر طیور قرار ندهید.
دمای محیط دستگاه جوجه کشی
از دیگر عواملی که رعایت آن در محل نگهداری بسیار مهم است، دمای محیط میباشد. دقت داشته باشید که دما بر عملکرد دستگاه و میزان انرژی مصرفی تاثیرگذار است. اگر دما از حد استاندارد پایین تر باشد، المنت ها سعی در تامین حرارت لازم دارند. که در نهایت منجر به افزایش کارکرد المنت، افزایش هزینه انرژی مصرفی و یا خرابی المنت میگردد.
همچنین در صورتی که محیط زیاد از حد گرم باشد، امکان دارد فن های سیرکولاسیون و تهویه نتوانند به خوبی هوا را متعادل کنند. در هر دو حالت، تنظیم نبودن دمای مناسب محیط دستگاه میتواند منجر به شکست در جوجه آوری شوند.
بهترین دما برای محیط دستگاه جوجه کشی بین ۲۲ تا ۳۰ درجه سانتی گراد است. همچنین به هیچ عنوان ماشین جوجه آوری را در مقابل یا مجاورت عواملی مانند اشعه مستقیم خورشید، وسایل و منابع تولید کننده گرما، حرارت یا سرما قرار ندهید.
رطوبت مناسب مکان نصب
رطوبت محل نگهداری دستگاه جوجه کشی نیز باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. میزان رطوبت محیط را باید بین ۳۰ تا ۵۰ درصد نگهداری کنید. اگر از محصولاتی استفاده میکنید که فاقد رطوبت ساز هستند، باید رطوبت محیط را بالای ۴۵ درصد را نگه دارید. رطوبت بیش از حد مورد نیاز، میتواند منجر به شل شدن پوسته و رطوبت پایین سبب خشک شدن پوسته تخم میشود. در هر دو حالت ممکن است جوجه در بیرون آمدن از تخم دچار مشکل شود.
در نظر داشته باشید در زمان کندلینگ و یا انتقال تخم ها از شانه های جوجه کشی به سبد های هچر نباید اختلاف دمای محیط خارج از دستگاه با دمای داخل آن بیش از یکی دو درجه باشد. زیرا در غیر این صورت تخم ها دچار شوک سرمایی می شوند و ممکن است منجر به مرگ جنین داخل تخم گردد.
نظافت و ضدعفونی محل
رعایت نظافت مکان نگهداری دستگاه جوجه کشی اهمیت فراوانی دارد. در صورت تمیز نبودن محیط ، میکروب ها و باکتری ها ممکن است به داخل دستگاه نفوذ کرده و سبب آلوده شدن تخم ها شوند. این کار موجب بروز بیماری هایی در جنین و جوجه ها و در نهایت مرگ آنها می شود.
بنابراین قبل از اینکه ماشین را در محل انتخاب شده قرار دهید، حتما دیوارها، کف، سقف و همه منافذ را تمیز کرده و به خوبی ضدعفونی کنید. سپس تمامی منافذ و راه های نفوذ را به درستی مسدود کنید تا هیچ حیوان موذی و یا پرنده ای نتواند به داخل محل بیاید. البته به یاد داشته باشید که این محیط نباید به محل نگهداری و پرورش پرندگان دیگر نزدیک باشد.
ابعاد محیط دستگاه جوجه کشی
برای اینکه محلی را برای قرار دادن ماشین، انتخاب کنید دقت کنید که از نظر ابعاد، حداقل فضایی معادل ۵ برابر اندازه دستگاه باشد تا هوا نیز به خوبی در آن جریان یابد و اکسیژن مورد نیاز برای ورود به دستگاه تامین گردد.
برق مورد نیاز
تامین برق پایدار برای دستگاه جوجه کشی یکی از مهمترین نکات موثر در یک جوجه کشی موفق است. زیرا در صورت قطع جریان برق ورودی به دستگاه با کاهش دما و رطوبت داخل کابین مواجه خواهید شد که برای جنین داخل تخم ها بسیار کشنده است. به همین دلیل همواره از صحت و سلامت سیم کشی و کلید و پریزهای موجود در سالن مربوطه اطمینان حاصل کنید.
از آنجایی که همواره احتمال قطعی برق وجود دارد حتما قبل از شروع فرآیند یک باطری ۱۲ ولت و یک دستگاه اینورتور برق تهیه کرده و آماده داشته باشید. این دستگاه جریان برق ۱۲ ولت را به ۲۲۰ ولت تبدیل نموده، امکان کارکرد دستگاه در شرایط قطعی برق را فراهم می سازد.
در صورت رعایت نکردن موارد گفته شده در مورد انتخاب محل مناسب دستگاه جوجه کشی، ممکن است فرآیند جوجه کشی شما با شکست روبرو شده. دچار ضرر و زیان هایی در پایان دوره شوید. بنابراین بهتر است به نکات گفته شده دقت کرده و به آنها اهمیت دهید.
-
چه نوع سیستم گرمایشی برای جوجه های یک روزه مناسب است؟با توجه به اینکه جوجه های یک روزه بسیار ضعیف و مستعد بیماری می باشند لازم است از بدو تولد تا دو هفتگی در محیطی گرم با دمای حداقل 30 درجه سانتی گراد نگهداری شوند. مناسب ترین سیستم های گرمایشی در این خصوص گرمایش با لامپ مادر مصنوعی و گرمایش بستر با بخاری و هیتر استاندارد با دمای کنترل شده می باشد.
-
چرا ورود بیش از یک اپراتور به سالن جوجه کشی ممنوع است؟زیرا رفت و آمد افراد به دلیل انتقال آلودگی و میکروب یا ویروس های بیماری زا ریسک کار را بسیار بالا می برد. همواره یک اپراتور ماهر جهت بازرسی شرایط، کندلینگ و یا تنظیمات دستگاه تعیین کنید زیرا حضور افراد متفرقه علاوه بر انتقال آلودگی، ریسک دستکاری شدن و بر هم خوردن تنظیمات دستگاه جوجه کشی و درنتیجه مرگ جنین را بالا می برد.