آموزش کار با دستگاه جوجه کشی

آموزش استفاده از دستگاه جوجه کشی

دستگاه جوجه کشی بصورت تنظیم شده و آماده به کار، از کارخانه برای مشتری ارسال می شود. اما بهتر است برای اطمینان بیشتر و جلوگیری از صدمات، پس از تحویل محصول محتویات داخل آن را خالی کرده و سپس دستگاه را روشن کنید. برای آموزش کار با دستگاه جوجه کشی ( طرز کار با دستگاه های خانگی و صنعتی ) بهتر است بر طبق توضیحات کتاب راهنما عمل کنید.

جهت خرید انواع دستگاه های جوجه کشی می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی دی کیو شاپ اقدام کرده و یا به صورت حضوری به فروشگاه ما مراجعه نمایید.

آموزش طرز کار با دستگاه جوجه کشی

این مقاله به صورت کلی طرز استفاده و کار با تمامی دستگاه ها ( خانگی ، صنعتی و نیمه صنعتی ) تولیدی دماوند ( دی کیو شاپ ) را توضیح داده است.

پس از روشن کردن دستگاه، با استفاده از دکمه Setting می‌توانید وارد منوی تنظیمات شوید. سپس مطابق راهنمای زیر عمل کنید.

  • منوی اول (stpt) : این منو برای تنظیم کردن دما و حرارت مورد نیاز می‌باشد. دقت داشته باشید که دما را برای دوره ستر روی ۳۷.۷ درجه سانتی گراد و برای دوره هچری روی ۳۷.۲ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
  • منوی سوم (stph) : در این منو شما باید رطوبت لازم برای دوره جوجه کشی را تنظیم کنید. مقدار رطوبت لازم برای دوره ستر برابر ۵۵% و برای دوره هچر ۶۵-۷۰ % می باشد.
  • منوی چهارم (stpa) : منوی چهارم برای تنظیم تهویه دستگاه می‌باشد. شما باشد تهویه را برای مرحله ستر روی .۳۸.۲ و در ۳ روز پایانی جوجه کشی یعنی دوره هچ تهویه را روی ۳۸ تنظیم کنید.

برای جا به جایی بین منو ها باید کلید Setting را فشار دهید تا به منوی بعدی بروید. بعد از انجام مراحل بالا، نیازی به تنظیم و دستکاری بقیه منو ها نیست. با فشردن و نگه داشتن دکمه Setting به مدت ۳ ثانیه، می توانید از منوی تنظیمات خارج شده و تغییرات را ذخیره کنید.

آموزش استفاده از دستگاه جوجه کشی

اقدامات لازم برای قرار دادن تخم نطفه دار درون دستگاه

برای این کار باید دستگاه چند ساعت روشن باشد و قوطی سنسور رطوبت را نیز از آب جوشیده شده و خنک پر کنید. این کار را انجام دهید، تا فتیله سنسور رطوبت به خوبی خیس شود و رطوبت نسبی دستگاه را دقیق نشان دهد. بعد از انجام و بررسی مراحل بالا، می توانید کابل محصول را به پریز برق بزنید و صبر کنید تا دستگاه به دمای ایده آل برسد.

تا قبل از این که به دمای دستگاه جوجه کشی به ۳۵.۵ درجه نرسد، سنسور رطوبت غیرفعال بوده و یا خط تیره نمایش می‌دهد.بعد از اینکه تخم ها را در داخل شانه مخصوص ستری قرار دادید، بر روی تخم های نطفه دار با محلول ضدعفونی نانو سیلور اسپری کنید.

برای تهیه محلول ضدعفونی نانو سیلور، می توانید از فروشگاه دی کیو شاپ خرید نمایید.

بررسی نکات ضروری برای کار با ماشین جوجه کشی

در ادامه آموزش کار با دستگاه جوجه کشی به نکاتی می پردازیم که رعایت کردن آنها ضروری می باشد. همچنین قبل از شروع به کار با دستگاه باید تمامی آنها را چک کنید.

محل نگهداری

محیط استقرار دستگاه جوجه کشی بسیار مهم است. محیط دستگاه باید عاری از هرگونه آلودگی و وجود حیوانات موذی باشد. دمای محیط نیز باید بین ۲۲ تا ۳۰ درجه سانتی گراد باشد. اگر در زمستان جوجه کشی می‌کنید، دستگاه را با فاصله از بخاری قرار دهید.

حتما بر روی بخاری، کتری و یا ظرف آب برای ایجاد رطوبت و جلوگیری از خشکی محیط قرار دهید. همچنین دستگاه را در کنار درب ورودی و یا پنجره قرار ندهید تا دمای دستگاه پایین نیاید.

برق ورودی

برق ورودی محل سکونتتان را بررسی کنید تا اگر پایدار نیست حتما از یک ترانس استفاده کنید. پایدار نبودن برق و بالا و پایین شدن ولتاژ می تواند موجب آسیب به ic سیستم کنترل دستگاه جوجه کشی شود. حتما بررسی نمایید تا برق اتصالاتی نداشته باشد و سعی کنید تا از یک محافظ برق مطمئن و یک انشعاب استفاده کنید.

تنظیم رطوبت در دمای پایین

رطوبت دستگاه در محیط سرد دچار مشکل می شود. همچنین اگر کف دستگاه سرد شود باعث می شود تا رطوبت در رطوبت ساز های دیسکی بالا نرود و در رطوبت سازهای التراسونیک نیز، کف دستگاه آب جمع می شود.

در دستگاه های ۹۲۴ و ۱۸۵۰ عددی که از رطوبت ساز التراسونیک استفاده می شود. باید رطوبت ساز را نزدیک دستگاه بگذارید و لوله خرطومی سفید رنگ که از بدنه بیرون آمده است را از بالا داخل رطوبت ساز قرار دهید.

لوله باید به صورت آزاد و بدون شکستگی باشد. در زیر رطوبت ساز التراسونیک سبد قرار دهید و فراموش نکنید رطوبت ساز را روی فرش و یا موکت قرار ندهید. زیرا هوا باید در زیر آن در جریان باشد و در ضمن رطوبت ساز را از سطح زمین بالا نیاورید به نحوی که لوله خم و زاویه ۹۰ درجه به خود بگیرد.

حتما آب استفاده شده در رطوبت ساز التراسونیک باید جوشیده خنک و یا آب مقطر باشد تا باعث رسوب در رطوبت ساز نشود. این رسوب می‌تواند روی قطعات دیگر دستگاه و حتی تخم ها هم بنشیند.

بررسی و خارج کردن متعلقات دستگاه جوجه کشی

زمانی که محصول از محل کارخانه به وسیله باربری به دست شما می‌رسد، دستگاه با نایلون حباب دار بسته بندی شده است. پس لازم است که بسته بندی باز شود و دستگاه و تجهیزات آن بررسی شود تا مطمئن شوید هر آن چه سفارش داده اید به دست شما رسیده است.

حتما دقت بفرمایید قبل از خارج کردن محتویات دستگاه آن را به برق نزنید، چون ممکن است به خاطر سبد و شانه ای که در داخل دستگاه است، موتور و یا فن دائم کار آسیب ببیند. پس شانه و سبد ها را خارج کرده و دقت نمایید چیزی مانع از چرخش دستگاه نشود.

در صورت نقص و یا کمبود محتویات سفارش شما حتما با قسمت فروش شرکت تماس گرفته و پیگیری نمایید.

آماده سازی سنسور رطوبت

در مرحله بعد از آموزش کار با دستگاه جوجه کشی باید، بطری سنسور رطوبت را که بر روی دیواره محصول نصب شده است، از آب پر کنید به طوری که فتیله کاملا خیس شود. برای این منظور می توانید فتیله را از بطری خارج کرده و با مایع ظرفشویی کاملا بشویید تا فتیله نرم شود و دوباره به همان صورت سر جای قبلی اش قرار دهید.

حتما دقت کنید برای پر کردن قوطی از آب جوشیده شده خنک و یا آب مقطر استفاده کنید تا از رسوب پیشگیری کنید. توجه داشته باشید فیتیله به مقدار ۵ سانت از در قوطی بیرون است و سنسور رطوبت نیز داخل آن است. اگر سنسور و فتیله همه اش داخل قوطی برود و یا زیاد از در قوطی بیرون باشد رطوبت خطا می زند.

آماده سازی و نصب رطوبت ساز دیسکی یا اولتراسونیک (بخور سرد)

رطوبت ساز دیسکی به همراه دستگاه های جوجه کشی ۲۱۰ و ۴۲۰ و ۵۸۸ عددی می باشد. رطوبت ساز دیسکی باید قبل از روشن نمودن دستگاه آماده شود. برای نصب رطوبت ساز باید شیلنگ کولری را به انتهای شناور آب داخل رطوبت ساز وصل کنید و از طرف دیگر نیز به شیر و یا منبع آب کنار دستگاه متصل کنید.

شناور را هم به نحوی تنظیم کنید که آب در میانه ظرف قرار گرفته و از کناره ها سرریز نشود. دو شاخه رطوبت ساز دیسکی را به پریز داخل دستگاه جوجه کشی وصل کنید. در صورتی که رطوبت پایین تر از حد تنظیم شده باشد، سنسور رطوبت بصورت اتومات دیسک ها به حرکت در خواهد آورد و رطوبت یکنواخت و مناسبی تولید خواهد کرد.

مواردی که حین کار با دستگاه جوجه کشی باید رعایت شود

۱- منوهای دستگاه در محل کارخانه تنظیم شده اند و در صورت نیاز می‌توانید مطابق تنظیمات دفترچه تنظیم نمایید. بهتر است قبل از هرگونه تغییر با خدمات شرکت مشاوره کنید.

۲- توجه کنید در زمان شروع به کار دستگاه جوجه کشی (مرحله ستر) مطمئن شوید تا چراغ هچر (قرمز رنگ) خاموش باشد.

۳- دستگاه پس از روشن شدن ابتدا دما را نشان می دهد و پس از رسیدن دما به محدوده دمایی ۳۵.۵، نمایشگر رطوبت فعال می شود. سپس مقدار رطوبت را نشان داده و در صورت نیاز رطوبت ساز را روشن می کند.

۴- بعد از قرار دادن تخم پرندگان بر روی شانه ستری و جایگذاری بر روی راک دستگاه، می توانید جهت اطمینان از دما و رطوبت نشان داده شده از دماسنج جیوه ای و رطوبت سنج عقربه ای مناسب استفاده نمایید. در صورت اختلاف می توانید طبق دستورالعمل، کالیبره کنید. ( برای اطمینان بیشتر حتما از خدمات شرکت استفاده نمایید)

قراردادن تخم نطفه دار در شانه

۵- سه روز پایانی برای جوجه درآوری سیستم کنترل را به حالت هچ برده و تنظیمات دما و رطوبت را طبق دفترچه راهنما تنظیم کنید. برای انجام این کار باید دکمه های بالا و پایین را به مدت ۳ ثانیه نگه دارید تا چراغ هچر روشن شود.

۶- در زمان هچر یا ۳ روز آخر، هنگامی که تخم مرغ ها را به سبد هچ انتقال دادید نسبت به نصب درب سبد و یا کشیدن توری روی سبد اقدام نمایید. برای جلوگیری از خروج جوجه از سبد، درب آن را با سیم مفتول یا گیره ببندید. این کار برای جلوگیری از پرت شدن جوجه ها به پایین و یا بر روی فن انجام می‌شود.

۷- در ۳ روز پایانی جوجه کشی و هنگام خروج جوجه در زمان هچ، درب دستگاه را هرگز باز و بسته نکنید. بلکه هر ۱۰ ساعت یکبار جوجه ها را خارج نمائید. ۱۲ ساعت بعد از خروج اولین جوجه یک بار دستگاه را از جوجه خالی کرده و سپس هر ۱۰ ساعت یکبار این کار را تکرار کنید. توجه نمایید موقع خروج جوجه ها، دمای محیط را به نزدیک دمای داخل دستگاه برسانید تا به مابقی جوجه هایی که هچ کامل نشدند، شوک حرارتی وارد نشود.

امیدواریم با مطالعه این مقاله طرز استفاده از دستگاه جوجه کشی را به درستی اموخته باشید ، در صورت مواجه شدن با هرگونه مشکل یا سوال فنی می توانید از طریق بخش نظرات با کارشناسان ما ارتباط برقرار نمایید.

نظرات کاربران
  • دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۸ at ۱۳:۳۰
    Permalink

    سلام خسته نباشید میشه جوجه کشی غاز رو تضیح بدین با تشکر

    Reply
    • سه شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۸ at ۱۷:۲۱
      Permalink

      سلام
      لطفا لینک زیر را دنبال نمایید. در مورد جوجه کشی غاز مطالعه کنید.
      ضمنا در کتاب راهنمای دستگاه جوجه کشی بصورت کامل طریقه جوجه کشی غاز توضیح داده شده است.

  • پنجشنبه ۰۹ آبان ۱۳۹۸ at ۱۳:۵۹
    Permalink

    سلام من دستگاهم رطوبتش ۶۰تنظیم میکنم وقتی اب داخل با کاسه میزارم تا ۷۰ میرسه اب نزارم ۵۵اینا میشه چکار کنم

    Reply
    • پنجشنبه ۰۹ آبان ۱۳۹۸ at ۱۵:۴۸
      Permalink

      سلام
      یه رطوبت سنج عقربه ای دقیق بذارید مطمئن شوید رطوبت دقیق می باشد یا نه؟

  • چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ at ۱۴:۲۳
    Permalink

    سلام تخم هارو باید چه جوری بزاریم

    Reply
    • چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ at ۱۸:۲۰
      Permalink

      سلام
      در داخل شانه های مخصوص ستری باید بصورت تیزی بسمت پایین قرار دهید . تخم غاز روش خاصی دارد در کتاب راهنما توضیح کامل داده شده است.

  • سه شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ at ۱۶:۰۱
    Permalink

    سلام میخاستم بدونم که رطوبت باید چقدر باشه

    Reply
    • سه شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ at ۱۶:۴۸
      Permalink

      سلام
      دما و رطوبت و تهویه دستگاه جوجه کشی در مرحله ستر و هچر :
      پرنده : مرغ
      طول دوره جوجه کشی : ۲۱
      روز انتقال به هچر : ۱۸
      دما در ایام ستز : ۳۷.۷
      رطوبت در ایام ستر : ۵۵-۶۰
      تهویه در ایام ستر : ۳۸.۲
      دما در ایام هچر : ۳۷.۲
      رطوبت در ایام هچر : ۷۰
      تهویه در ایام هچر : ۳۸

  • دوشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ at ۱۷:۳۰
    Permalink

    سلام ببخشید تخم مرغ ها من بعضی سبکند بغضی هم سنگینن کودوم جوجه هستند

    Reply
    • دوشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ at ۱۷:۵۸
      Permalink

      سلام
      معمولا تخم هایی که در آخرای دوره در آن جوجه تکامل پیدا کرد ، سنگین تر می باشند، باید تخم های ضعیف رو سوراخ نمایید و اون تخمهایی که جوجه در حال تکون خوردن هستند و بعد از مدت استاندارد هچ نشدند را هر نیم ساعت با اسپری آب ولرم با فاصله رطوبت دهید تا کمک کنید تا جوجه براحتی هچ شود.

  • دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ at ۱۳:۳۷
    Permalink

    سلام نحوه قرار دادن تخم مرغ درون دستگاه چگونه است؟؟

    Reply
    • دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ at ۱۵:۵۲
      Permalink

      سلام
      قسمت تیز تخم ها را در داخل شانه های مخصوص پرندگان به سمت پایین قرار دهید.

  • چهارشنبه ۰۵ خرداد ۱۴۰۰ at ۲۲:۳۲
    Permalink

    سلام خسته نباشید من ۱۱ روز دستگاه راه انداختم اما امروز خواستم چرخش دستی انجام بدم تنظیمات بهم ریخت دوباره راه اندازی کردم اما روز شمار از صفر شروع به کار کرده چجوری باید تنظیم کنم تا ادامه همون ۱۱ روز رو نشون بده تا برای دوران هچر به مشکل نخورم

    Reply
    • پنجشنبه ۰۶ خرداد ۱۴۰۰ at ۱۰:۱۳
      Permalink

      سلام وقت بخیر
      روزشمار بدلیل ضعف هایی که در هنگ کردن و موارد دیگر در تست های ابتدایی در کارخانه داشت به مرحله تولید و بازار نرسید و با این حال هیچ نوع سیستم کنترلر شرکت دماوند با برد تایمر روزشمار وارد بازار نشد و نخواهد شد. لطفا نام شرکت مربوطه را قید نمایید..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.